A kétgyerekes anya azt mondja: jobb szülő, amióta nem akarja minden nap látni a gyerekeit

"I don't want to see my kids everyday - it makes me a better parent not a bad mum", anya, Lucy Parker
Northfoto -
szülő anya gyerek
Egy kétgyermekes anyuka azt állítja, hogy a két kisgyermekétől külön töltött idő jobb szülővé teszi őt, és lehetőséget ad neki arra is, hogy nyugodtan dolgozhasson, kedvére utazhasson és randizzon. Ezért az anya nem is találkozik velük minden nap.

Lucy Parker hisz benne, hogy a gyermekeitől külön töltött idő jobb szülővé teszi, de nem mindenki ért egyet vele. A 35 éves anya házassága tönkrement, a válás után a hat- és négyéves lányai felügyeleti jogát megosztja a gyerekek apjával. Lucy otthonról vezeti saját vállalkozását, a közös szülői felügyelet mellett több ideje marad a munkára, nem beszélve a társasági életről, a randizásról és az utazásokról. Emellett több energiája van a lányaira is, és valóban jelen van, amikor a gyermekei közelében van.

lucy parker, anya
Lucy Parker nem akarja minden nap látni a gyerekeit, és úgy érzi ettől jobb anya
Forrás: Northfoto

Az anya azt mondja, ez nem jelenti azt, hogy nem szereti a gyerekeit

„Ez nem jelenti azt, hogy nem szereted a gyerekeidet, mert nem akarod őket minden nap látni. A gyerekeim sem akarnak minden nap látni. Nem hiszem, hogy rossz anya lennék, mert nem akarok a gyerekeimmel lenni a nap 24 órájában. Az elmúlt hat évben úgy éreztem, hogy sem anyaként, sem üzletasszonyként nem voltam teljesen jelen. Mindannyiunk számára létfontosságú, hogy szünetet tarthatunk” — magyarázta az ausztrál nő, aki saját bevallása szerint mindig is karrierorientált volt, és a gyermekvállalás után is folytatni akarta a munkát. Elmondta, hogy volt párja nagyon támogatta ezt, de túl nagy nyomást helyezett magára, mint fő jövedelemszerzőre.

Mivel a munkája rugalmas volt, a kétgyermekes anyuka gyakran találta magát a munka és a gyermekgondozás között zsonglőrködve. 

„Megvannak a képességeim ahhoz, hogy otthonról dolgozzak és vigyázzak a gyerekekre. Ez egyszerre volt áldás, miközben teljesen a földbe döngölt” — vallotta be az anya, aki a végletekig kimerítette önmagát, csak, hogy megszerezze azt a 20 ezer fontot, ami ahhoz kellett, hogy ő és családja Angliából Ausztráliába költözhessen. Amikor férjével elváltak, úgy döntöttek, a gyerekek fele-fele időt töltenek egyikükkel és másikukkal, és akkor azt érezte, hogy végre fellélegezhet, magára is lesz ideje

A gyerekek jelenleg az idejük 60 százalékát töltik anyjukkal, de Lucy volt férje plusz napokat fog vállalni, amikor a legkisebbik jövőre elkezdi az iskolát. 

„Most, hogy elváltam, elkezdtem randizni - ezt akkor tudom csinálni, amikor a gyerekeim nincsenek ott. Mindig is az volt az álmom, hogy utazhassak, most már megtehetem - csak minden második héten. Feltöltöm a poharam. Hazajöhetek, és mondhatom, hogy nézd, mit csinált anyu ezen a héten. Van hozzá energiám” — magyarázta el, miért érzi úgy, hogy ő és a gyerekei is úgy járnak jobban, ha nincsenek folyton együtt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.