5 szokás, ami elijesztheti a partneredet a kapcsolat elején

kapcsolat elején, mérgező szokások
Shutterstock/Roman Samborskyi -
aggódás kritika féltékenység rossz szokás
Vannak olyan kapcsolati cselekedetek, amelyek roppant károsak és akár a bimbózó kapcsolat idő előtti végét is jelenthetik. Ismerd meg, hogy mik azok a szokások, amelyekre lehet, hogy nem is gondoltál, de jobb, ha elkerülsz a kapcsolat elején, mielőtt még a kiszemelted kereket oldala.

Tegyük fel, hogy éppen egy új sráccal randizol, és elérkeztetek a döntő első hetekhez. Nagyon tetszik neked ez a fiú, és azon gondolkodsz, mit tehetsz (vagy mit kerülhetsz el), hogy a kapcsolatot továbbra is fenntartsd és ne ijedjen meg tőled. Az igazság az, hogy léteznek olyan dolgok a kapcsolat elején, amelyeket ha elkövetsz, szinte borítékolható, hogy a férfi inkább az egyedüllétet választja, minthogy veled építse tovább az életét. Figyelj ezekre a szoksaidra, hogy ne rombold le már a kezdetek kezdetén egy potenciálisan nagyszerű kapcsolat esélyeit azzal, hogy elijeszted. Lehet, hogy észleled partnered érzelmi távolodását, de nem biztos, hogy össze is kapcsolod saját szokásaiddal és viselkedéseddel. Íme 5  rossz szokás, amelyek garantáltan elriasztják a férfiakat és érzelmi távolságot teremtenek közted és partnere közt.

kapcsolat elején, mérgező szokások
Ezekre a szokásokra jobb, ha odafigyelsz egy kapcsolat elején, ha nem akarod, hogy idő előtt vége legyen.
Forrás: Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

1. A kapcsolat elején kerüld el a túlaggódást

Képzeld el, hogy egy olyan férfival randizol, akit igazán kedvelsz, és az első néhány hét csodálatosan alakul. Egyszer csak elérkezik az a nap, amikor a barátaival esti programot tervez. Lehet, hogy ahogy halad előre az este, a fejedben furcsa kérdések kezdenek el motoszkálni, felüti a fejét a kétely és olyan dolgokat is odaképzelsz, amik valójában nincsenek is ott, elkezded a dolgot túlgondolni, túlaggódni. Elköveted azt az amúgy tipikus női hibát, hogy folyamatosan írsz neki, ahelyett, hogy hagynád, hogy élvezze a barátaival töltött időt. Az ellenőrzés nem arról szól, hogy érdekel, jól szórakozik-e, hanem arról, hogy a túlaggódás vezet, miszerint valami más is történik, nem csak az, hogy jól szórakozik a barátaival. 

Ez a fajta hozzáállás azonban gyorsan eltávolíthat egy férfit. Ha tehát randizol valakivel, és ő a barátaival van, tiszteld meg a férfi időt. Ez tesz majd téged azzal a laza nővé, akit mindig is keresett.

2. Ne tüntesd fel rossz fényben az exed

Soha ne beszélj negatívan az exedről egy randin, akár az elsőről, akár már a sokadik találkozásotokról van is szó, soha ne fecsegj rosszakat az exedről. Az exed valaki, akivel randiztál. Ő volt az, akit hosszabb, vagy rövidebb ideig, de részese volt az életednek. Ha negatívan beszélsz a volt párodról a szakítás után, akkor a jelenlegi partnered azt fogja gondolni, hogy egyszer majd róla is így fogsz vélekedni, ha kapcsolatotok véget ér. Hogy ugyanazt a haragot fogod táplálni iránta, és mások előtt is kritizálni fogod. Az is árulkodó és intő jel, hogy ha még mindig az exedet szidod, hiszen ez azt jelentheti az újdonsült párod számára, hogy talán még nem vagy készen arra, hogy továbblépj egy új kapcsolatba.

3. Ne kritizálj más nőket

Az exed kritizálása mellett, jobb ha más nők kritizálását is mellőzöd a randevúk során. Amikor negatív és kritikus megjegyzéseket teszel egy férfi előtt más nőkre vonatkozóan, az azt sugallja, hogy nem vagy magabiztos a saját külsőddel kapcsolatban. Azt üzened neki, hogy nem szereted magadat, és nem fogadtad el a saját testedet. Ezzel kételyt ébresztesz benne, és azon fog gondolkodni, hogy talán valaki olyan mellett lenne boldogabb, aki magabiztosabb. Tehát ne kritizálj más nőket, mert ettől bizonytalannak és önbizalom hiányosnak tűnsz majd.

4. Kerüld el a túl sok kritikát

A kommunikáció aranyszabálya szerint az, amit mondasz, 80 százalékban pozitívnak vagy semlegesnek kellene lennie, míg csupán 20 százaléknak kellene kritikusnak vagy irányítónak lennie. Azonban bizonyos párok esetében ez az arány szinte teljesen fordított. 

Amikor az egyik fél állandóan kisebb-nagyobb elégedetlenségeket és panaszokat fogalmaz meg, az teljesen demoralizáló lehet a másik fél számára, aki úgy érzi, hogy semmit sem tud jól csinálni. 

Ennek következtében érzelmileg eltávolodhat a kapcsolattól. Lehet, hogy te az a fajta ember vagy, hogy ami a szíveden, az a szádon, de ha legközelebb kritikát fogalmaznál meg pároddal szemben, inkább számolj el tízig előtte.

5. A görcsös ragaszkodás és birtoklás is tiltólistás 

Ne légy túl ragaszkodó és birtokló. Nem kell mindent együtt csinálni. A kapcsolat elején, az ismerkedés során logikus, hogy mindketten szeretnétek minél több időt együtt csinálni. 

De engedd meg neki az én időt, amire ugyan úgy szükséged van neked is. Például, ha te nem szeretsz horgászni, ő viszont igen, akkor bátran engedd el, ne tartsd őt rövid pórázon, mert azt a férfiak nagyon nem szeretik. 

Még ha együtt is mentek el például egy koncertre, vagy egy házibuliba, nem kell minden pillanatban fognotok egymás kezét. Ha túl ragaszkodó és kisajátító vagy az előbb utóbb oda fog vezetni, hogy szeretne majd megszabadulni tőled ezért jobb, ha elkerülöd ezt a viselkedést.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.