Kiderült, miért érnek véget igazából a modern házasságok: a valódi ok nagyon meglepő

Modern házasságok, válás, párkapcsolati problémák, félrelépés
Shutterstock/LightField Studios -
válás Párkapcsolatok párkapcsolati problémák házasság
A rossz kommunikációtól az elhidegülésen át a pénzproblémákig számos oka lehet annak, hogy a párok a válás mellett döntenek. Most egy tanulmány feltárt egy újabb tényezőt, amely növelheti a modern házasságok megszűnésének valószínűségét.

Az eredmények meglepőek, hiszen olyan tényt tártak fel, amire lehet, hogy álmunkban sem gondoltunk volna. A Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem kutatói szerint azok a férfiak, akik sok nővel dolgoznak együtt, nagyobb valószínűséggel válhatnak el. Szóval a modern házasságok számára már az is problémát jelenthet, ha a férj egy forgalmas irodában dolgozik, ami lássuk be, egyáltalán nem ritka. 

Modern házasságok, válás, párkapcsolati problémák, félrelépés
Egy tanulmány felfedett egy újabb tényezőt, amely növelheti a modern házasságok véget érésének valószínűségét.
Forrás: Shutterstock

A modern házasságok jó része válással végződik

Statisztikai adatok szerint a házasságok fele válással végződik, a válások leggyakoribb indoka pedig az ésszerűtlen magatartás. „Az ésszerűtlen magatartás a válás során azt jelenti, hogy a házastársad olyan módon viselkedik,  hogy ésszerűen nem várható el, hogy továbbra is együtt élj vele” – magyarázta a The Law Superstore, az Egyesült Királyság vezető jogi összehasonlító webhelye, amelynek célja, hogy pénzt takarítson meg, amikor ügyvédet vagy más jogi szakértőt keresünk. 

Eddig azonban kevés kutatás foglalkozott az irodai környezet és a válás közötti összefüggéssel. „A nemek közötti egyensúly a munkahelyeken csökkenti a házasságon kívüli kapcsolatok keresésének költségeit, és lehetővé teszi a házas egyének számára, hogy alternatív partnerekkel találkozzanak, ami növeli a válás valószínűségét” – írták a kutatók a tanulmányukban. 

A váló apák általában nagyobb cégeknél dolgoznak, ahol alacsonyabb a kék galléros munkavállalók aránya, viszont a női munkavállalók aránya magasabb minden életkorban” – írták a tanulmányban. Sajnálatos módon a kutatók azt is megállapították, hogy a szülői válás hosszú távon negatív hatással van a gyerekek további életére. A válás mindig hatalmas érzelmi megterhelést jelent, különösen a gyerekek számára. 

A válásban érintett fiúk alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkeztek, rosszabb munkaerő piaci eredményeket értek el, és nagyobb eséllyel haltak meg korán. A lányok esetében pedig nagyobb eséllyel szültek fiatalon. 

A kutatók remélik, hogy az eredmények rávilágítanak a szülői válás gyermekek jövőjére gyakorolt mély és gyakran káros hatásaira.

 „Az eredményeink azt mutatják, hogy a válás esetén a gyermekek jólétére való összpontosításnak többnek kell lennie, mint üres retorikának, mert a következmények egész életük során érezhetők” – mondta Dr. Martin Halla, a tanulmány társszerzője.

 

Ezek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.