Ezért vonzódnak a fiatalabb férfiak az idősebb nőkhöz: íme, a jelenség pszichológiai háttere

párkapcsolat, korkülönbség, pszichológia, fiatal férfi, idős nő
Shutterstock/fizkes -
Párkapcsolatok pszichológia korkülönbség
A nagy korkülönbség a párkapcsolatokban, amikor a férfi a fiatalabb és a nő az idősebb manapság már egyáltalán nem ritka. De vajon mi állhat ennek a hátterében? A pszichológiai tényezők érdekes magyarázatot nyújtanak erre a jelenségre.

A fiatalabb férfiak gyakran olyan tulajdonságokat keresnek, amelyeket nem feltétlenül találnak meg az életkoruknak megfelelő nőkben. Az idősebb nők tapasztalata és érettsége, továbbá a magabiztosságuk és céltudatosságuk a fiatalabb férfiak számára inspirálóak lehetnek. A pszichológiai szempontok alapján a fiatalabb férfiak olyan partnerek mellett érzik magukat biztonságban, akik érzelmileg érettek és nagy élettapasztalattal rendelkeznek. Wendy L. Patrick, Ph.D. szerint egyes férfiak azért kedvelik az idősebb nőkkel való randizást, mert így élik át az egyenlőség érzését a kapcsolatukban.  

pszichológiai
A pszichológiai okok között szerepel a magabiztosság és élettapasztalat is, amiért a fiatalabb férfiak gyakran választanak párként idősebb nőt maguk mellé. 
Forrás: Shutterstock/fizkes

7 pszichológiai ok, amiért az idősebb nők vonzóak a fiatalabb férfiak számára

1. Tudják mit akarnak

Több tapasztalat birtokában az idősebb nők világosabban látják már vágyaikat és céljaikat. A férfiakat vonzzák azok a nők, akik céltudatosak és magabiztosan tudják, mit szeretnének az élettől. Ez a magabiztosság és fókuszált hozzáállás még vonzóbbá teszi az idősebb nőket, mivel gyakran hajlandóbbak időt és energiát fektetni egy jelentőségteljes kapcsolatba.

2. Az idősebb nők intellektuális inspirációt nyújtanak

Sok férfi mélyebb kapcsolatokra vágyik, amelyek értelmes beszélgetéseket is magukban foglalnak. Az idősebb nők, mivel érettebbek és ügyesebbek az intellektuális vitákban, vonzóak a fiatalabb férfiak számára. 

Helen Fisher antropológus megállapította, hogy a férfiak 87%-a nyitott arra, hogy intelligensebb és képzettebb nőkkel randizzon, mint ők maguk.

3. Tapasztalatuk bölcsebbé teszi őket 

A nagyobb élettapasztalattal rendelkező nők olyan tudással rendelkeznek, amely a fiatalabb nők esetében még hiányozhat, és ez előnyös lehet azoknak a férfiaknak, akik érettséget keresnek egy partnerben. Az emberek gyakran vonzódnak azokhoz, akik reális nézőpontot kínálnak és ösztönzik az intellektuális fejlődésüket. 

A fiatalabb férfiak szerint az idősebb nők érzelmi stabilitást, őszinteséget és friss nézőpontokat kínálnak.

4. Magabiztosságuk vonzó  

A legtöbb idősebb nő magabiztos és független, míg a fiatalabb nők néha több megerősítésre szorulnak, kevesebb az önbizalmuk. Az idősebb nők magabiztossága, bája és érettsége olyan tulajdonságok, amelyeket a férfiak vonzónak találnak. 

A  fiatalabb férfiak szerint egy idősebb nő figyelme és magabiztossága növelte a saját önbecsülésüket.

5. Az idősebb nők az érzelmi fejlődés táplálói 

Az idősebb nők gyakran érzelmileg érettebbek és nyitottabbak a kommunikációban, amit a fiatalabb férfiak nagyra értékelnek. Az idősebb nők segítenek partnerüknek feldolgozni és kifejezni az érzelmeiket, ami által egy mélyebb és jelentőségteljesebb kapcsolat alakulhat ki.

6. Az érett viselkedésük vonzza a fiatalabb férfiakat 

Az érett nők jól kezelik érzelmeiket és viselkedésüket, ami vonzó azon fiatalabb férfiak számára, akik komoly kapcsolatokat keresnek.

A férfiak gyakran vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik érzelmi stabilitást és érettséget mutatnak saját életükben és kapcsolataikban. Ez az érettség a fiatalabb férfiak saját fejlődését is segíti.

7. A kölcsönös tisztelet a kulcs

A fiatalabb férfiak gyakran olyan kapcsolatokat keresnek, amelyek kölcsönös tiszteleten alapulnak. Az idősebb nők, akik tapasztaltak és érettek, tiszteletet parancsolnak, és olyan dinamikát ösztönöznek, ahol mindkét fél tanulhat egymástól. 

Ahogy Gleb Tsipurky Ph.D. szerint a magánélet tiszteletben tartása elősegíti a bizalmat és erősíti a kapcsolatokat. A férfiak könnyebben tisztelik az idősebb nőket, amikor felismerik megbízhatóságukat.

Ezek is érdekelhetnek: 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.