Óriási siker a Fővárosi Nagycirkusz új előadása: a Karácsonyi Csodashow mindenkit elvarázsol

ünnep karácsony karácsony 2024 Fővárosi Nagycirkusz
A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi előadásának premierjén igazi csoda szemtanúi lehettek a nézők. A Karácsonyi Csodashow – Magic Around Christmas című műsorban különleges légtornász produkciók, valamint nemzetközi művészek kápráztatták el a közönséget.

A Fővárosi Nagycirkusz idei karácsonyi műsora minden képzeletet felülmúlt. A Karácsonyi Csodashow premierje tele volt látványos cirkuszi produkciókkal, amelyek a téli mesevilág hangulatát idézték meg. A magyar és nemzetközi artisták lenyűgöző mutatványaik mellett humorral és megható pillanatokkal tették emlékezetessé az estét.

 Fővárosi Nagycirkusz
Karácsonyi Csodashow a Fővárosi Nagycirkuszban

Karácsonyi Csodashow a Fővárosi Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz Karácsonyi Csodashow – Magic Around Christmas című műsorunkat Vincze Tünde Hortobágyi Károly-díjas, nívódíjas artistaművész, a Magyar Légtornász Egyesület alapítója, légtorna tanár rendezte. A produkciókat vastapssal jutalmazta a közönség. A karácsonyfa alatt rejlő csodák a téli mesevilág hőseiként első alkalommal keltek életre és látványos cirkuszi produkciókkal ejtették ámulatba a nézőket. Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója az előadás bemutatóján elmondta: rendkívüli öröm, hogy hét év elteltével ismét egy fantasztikus produkciót láthat a közönség Vincze Tünde rendezésében.

Karácsonyi Csodashow a Fővárosi Nagycirkuszban

Az előadásban magyar, olasz és kínai artisták lépnek a porondra: megismerkedhetünk a legjobb magyar gyorsöltöző házaspárral, egy ifjú mágussal, egy világsztár hasbeszélővel, egy hófödte pusztákra elrepítő kutyás attrakcióval és két kínai csoport Európában még sosem látott produkciójával. A humorral, szépséggel és varázslattal fűszerezett előadásnak a premieren egy meglepetés vendége is volt: Kapitány Olívia, a Cirque de Soleil „OVO” című előadásának állandó fellépője egy speciális engedéllyel egy alkalommal a magyar közönség előtt is újra felléphetett.

Karácsonyi Csodashow a Fővárosi Nagycirkuszban

Igazi egzotikum a Távol-Keletről érkező lánycsoport. A Jining Acrobatic Troupe két különleges műsorszámot mutat be, amelyekben ötvözik a hagyományos kínai akrobatikus mutatványokat más előadóművészeti műfajok elemeivel: produkciójuk kulcsa az egyensúly és a csapatmunka tökéletessége. Előadásukban a statikusság és a dinamizmus folyamatos váltakozásában rejlik a varázslat. Mozdulataik összhangja olyan, mintha együtt lélegeznének, csak így képesek az egyre nehezebb trükköket hibátlanul és nagyon magas színvonalú művészi esztétikával bemutatni.

Az előadásban közreműködik a Fővárosi Nagycirkusz balettkara, tánckarvezető: Fejes Kitty, illetve a műsor szinte valamennyi produkcióját élő zenével kísérő zenekar, zenekarvezető: Szakál László. Első alkalommal lép a Fővárosi Nagycirkusz porondjára Magyarország első légtánckara is Vincze Tünde műfajteremtő koreográfiáival. A csodálatos kosztümök Martonosi Attila munkáját dicsérik. Az előadás dramaturgja Pál Dániel Levente volt. Az előadás konferansziéi: Köllő Babett és Maka Gyula, énekesnő: Gábor Anita.

A varázslat október 19-én este elkezdődött, és egészen január 5-ig játszák a Karácsonyi Csodahow-t. Miben rejlik a titok? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk, csak figyeljünk jól és nyissuk ki a szívünket. A varázslat ott lesz, igen, ott a lelkünkben! 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.