Ő a királyi család első tagja, aki fenn van a TikTokon: történelmet írt

mellrák TikTok brit királyi család Sarah Ferguson
York hercegnéje az első, aki videót tett közzé a TikTokon. Sarah Ferguson a közösségi médiaplatformon érzelmes videóban enged betekintést a mellrákkal szembeni küzdelmeiről.

Sarah Ferguson, York hercegnéje a brit királyi család első tagja, aki személyes profilt hozott létre a TikTokon, ahol egy az egészségérő, illetve betegségéről szóló személyes videóval debütált. Fergie, aki tavaly szembesült a diagnózissal, @sarahtheduchess felhasználónév alatt a mellrák ellen folytatott küzdelmébe enged betekintést a követőinek.

amfAR 22st Annual Cinema Against AIDS, Sarah Ferguson
Sarah Ferguson az első a királyi családból, aki a TikTokon oszt meg videókat az életéről
Forrás: AFP

Sarah Ferguson azt is elmondja, milyen érzés volt szembesülni a mellrák diagnózissal

A megható, egyperces videóban Fergie többek között arról mesél, hogy amikor szembesült a mellrák diagnózissal, jeges félelmet érzett. A két kórház közötti 40 perces út, amit meg kellett tennie, teljes némaságban telt, ami még őt is meglepte, mert saját bevallása szerint nem jellemző rá, hogy ne tudna beszélni.

„Nem tudtam kifejezni magam, egyszerűen bezárkóztam, újra kislány voltam. Könnyebb volt nem kérni támogatást, és egyszerűen csak megbirkózni vele, mert ehhez vagyok szokva, erre vagyok képes, erre tanítottak” — mondja el a felvételen, hozzátéve: „Csak most vagyok igazán büszke a hegeimre. Nagyon fontosak”.

A 65 éves hercegné 2023 nyarán kapta meg mellrákdiagnózisát, ami miatt masztektómiás műtéten kellett átesnie, hogy eltávolítsák a melléből a rákos daganatot. A megpróbáltatásai azonban ezzel nem értek véget; bár a műtét sikeres volt, újabb ijedtséggel kellett szembenéznie, amikor a mellrekonstrukciója során levett gyanús anyajegyről kiderült, hogy rosszindulatú melanoma, a bőrrák egy veszélyes változata. Sarah Ferguson számos kezelésen vet részt, jelenlegi állapotáról és közérzetéről így nyilatkozott: „Az egészségem most jó”.

Bár jótékonysági tevékenységre már Vilmos herceg és Harry herceg is használta a TikTokot, Fergie az első a király családból, aki személyes fiókkal is rendelkezik, amelyen a magánéletével kapcsolatos videókat oszt meg.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.