brit királyi család balmoral II. Erzsébet halála II. Erzsébet
A királyi család nem erősítette meg az információkat arról, hogy mi történt a végzetes napon. A bennfentesek tudni vélik, hogyan hunyt el II. Erzsébet.

A néhai királynő, II. Erzsébet haláláról egy alkalmazott beszélt. A brit királyi család nem hitelesítette az elmondottakat. 

II. Erzsébet álmában hunyt el
II. Erzsébet álmában hunyt el 
Forrás: Tim Graham Photo Library via Get/Queen Elizabeth II Attends A Thanksgiving Service

Békésen hunyt el II. Erzsébet

A Buckingham-palota úgy döntött, hogy nem kommentálja azokat az információkat, amelyek napvilágot láttak a néhai uralkodó halála körülményeiről. Egy alkalmazott elmondta, hogy II. Erzsébet Balmoralban töltött utolsó pillanatait nagyon békések és fájdalommentesek voltak a magántitkára, Sir Edward Young által írt feljegyzés szerint. Úgy tudni, Erzsébet királynő álmában halt meg, a király pedig az utolsó időszakban az édesanyja mellett volt, de a halála pillanatában éppen gombászni volt, hogy kiszelőztese a fejét és a Balmoralba vezető úton kapott szívszorító hírt édesanyja haláláról, így ebben a pillanatban szólították  először „Őfelségének”.

Piros dobozt találtak az ágya mellett

Az életrajzból az is kiderül, hogy a néhai királynő ágyánál találtak egy lezárt piros dobozt, amelyben iratok voltak, köztük két lepecsételt levél – az egyiket Károlynak, a másikat Sir Edwardnak címzett. Ez a doboz tartalmazta azon személyek listáját is, akiket a Nemzetközösségben a „kivételesen érdemes szolgálatért” kitüntető érdemrenddel kell kitüntetni.

Felváltva ültek az ágya mellett

Az utolsó órákban Károly király és Kamilla királyné felváltva ültek II. Erzsébet ágya mellett, de ott volt Anna hercegnő, a közeli templom lelkésze és a királynő vezető öltözője is. Amikor már tudni lehetett, hogy közeleg a vég, Károly felhívta mindkét fiát, és utasította őket, hogy a lehető leghamarabb utazzanak Skóciába, hogy elbúcsúzzanak nagyanyjuktól - írja a Mirror

 

 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.