Szakértő reagál a meztelenkedő anyára: így hat a gyerekre, ha pucéran mászkálsz előtte

család
Shutterstock - StockImageFactory.com
család meztelenkedés szülő-gyerek kapcsolat szakértő
Egy anya videóban mesélte el, hogy otthon a fia előtt is meztelenül mászkál, mert szerinte ez kell az egészséges fejlődéséhez. A szakértő vitatja a nő véleményét, és elmagyarázza, melyik korban szabad, és mikor nem a gyerekek előtt pucérkodni.

Az ausztrál egygyermekes anyuka, Molly Manning proaktív megközelítést választ, ha tinédzser fia szexuális neveléséről van szó. A 49 éves nő anyagi nehézségekkel küzdött, ezért annak érdekében, hogy kényelmes életet építsen magának és fiának, az OnlyFans-on kezdett tartalomkészítésbe, és mellette mainstream pornófilmek forgatásába is belevágott. Otthon továbbra is gondoskodó anya marad, aki megpróbálja megtanítani fiának, hogy a meztelen testre nem kell mindig szexualitással nézni. Módszereit szakértők vitatják. 

szakértő, család
A szakértő azt mondja, a szülőknek tiszteletben kell tartaniuk gyermekeik igényeit és érzékenységét
Forrás: Shutterstock

„Nagyon jól érzem magam a szexualitásommal. Az a fajta ember vagyok, akinek nem okoz gondot, hogy időnként meztelenül járkáljon” — magyarázta a nő egy videóban, hozzátéve, hogy van, hogy a fiával beszélget, miközben épp félmeztelen. Az anya úgy gondolja, hogy abban, hogy otthon meztelen, semmi szexuális jelleg nincs, sőt.

„A valóság az, hogy ha egy gyerek nem láthat otthon meztelen nőt vagy férfit, hiszen ez az első referenciapontja a meztelenségnek, akkor ott valami nem stimmel” — jegyezte meg, ám állítását két gyermek-és családpszichológus is vitatta. 

A szakértők szerint az alkalmi meztelenkedéssel nincs baj

A szakember szerint az alkalmi meztelenség segíthet elfogadni a saját testünket.  

„A cél a gyerekek esetében az, hogy a testük iránti örömöt és bizalmat erősítsük, miközben idővel fokozatosan megtanítjuk a magánélethez és a beleegyezéshez kapcsolódó normákat. Amíg a meztelenkedés el van választva a szexualitástól, addig nincs hátránya annak, ha egy szülő meztelenül járkál a kisgyerek közelében” — magyarázta el az egyik terapeuta.

Az idősebb gyerekek kényelmetlenül érezhetik magukat

Valahol négy és nyolc éves kor között a gyerekek kezdenek szemérmesek lenni, ilyenkor az is kellemetlen számukra, ha a szüleiket meztelenül látják. A szakértők szerint, ebben a korban a szülőknek tiszteletben kell tartaniuk gyermekeik igényeit és érzékenységét.

Az ellenkező nemű szülő-gyerek párosoknál negatív dinamikát hozhat létre a meztelenség

A másik szakértő egy másik család szokásaira is reagált: egy nő mondta el, hogy a férje soha nem öltözik fel teljesen a lányuk előtt.

„Ha nagyon világosak a határok, akkor a kislány számára egyértelmű, hogy az nem normális, hogy az apján kívül egy másik felnőtt férfit is meztelenül lásson” — magyarázta el a szakember, hozzátéve, hogy az azonos nemű szülők és gyerekek között a meztelenség teljesen rendben van, de az anyák-fiúk és az apák-lányok között más dinamika alakul ki.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.