Ezért kell télen kint szárítani a ruhát - mosási szakértő árulta el

teregetés szárítás ruha tél mosás
Télen nehezebb dolgunk van a vizes ruhákkal, de a szakértőnek van egy jó tanácsa. Szárítsuk ilyenkor is kint a holminkat, sok előnnyel jár ugyanis.

Ahogy hidegebbre fordul az idő ősszel, télen pedig szinte mindig a meleg radiátoron kötnek ki a mosott ruhák. A szakértő szerint azonban ilyenkor is száríthatjuk kint a ruháinkat.

ruhaszárítás, kinti ruhaszárítás, szárítsuk a ruhát kint
Ezért szárítsuk télen is kint a ruhát
Forrás: Shutterstock

Szárítsuk télen is kint a ruhát

Sokan gondolják úgy, hogy télen nem száríthatják kint a ruhát, de Sarah Dempsey mosási szakértő szerint ez egy tévhit. A hidegebb hónapokban ugyanis még hatákonyabb kintre teregetni, mint nyáron, ugyanis nem a hőmérséklet az egyetlen tényező, ami a ruhák szárításában szerepet játszik, ráadásul a szabad levegő fenntarthatóbb és költséghatékonyabb a szárítógéppel szemben, és még a ruháink élettartamát is meghosszabbíthatjuk. 

„A levegő magas páratartalma hosszabb száradási időt eredményezhet, így bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a ruhák sokkal gyorsabban száradnak egy hideg téli napon, mint egy párás nyári napon" - mondta Sarah. A napfény az, ami segíthet a ruhaszárításában, ami még télen is előfordul, emellett pedig a szél is sokat hozzátesz. Utóbbi még a gyűrődések eltávolításában is szerepet játszik. Amellett, hogy a kinti szárítás jót tesz a ruháinknak, az otthonunk is megköszöni, ugyanis a bent száradó ruhák megemelik a lakás páratartalmát, ami penészedéshez vezethet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.