Egészséges étel fogyás recept tészta
Szeretnél megszabadulni néhány plusz kilótól, de nem akarsz lemondani a tésztáról? Jó hírünk van: ezzel a recepttel élvezheted a finom, laktató tésztaételeket, miközben a fogyás is könnyebbé válik!

Ha fogyásról van szó, sokan azt hiszik, hogy az álomalak csak szigorú, alacsony szénhidráttartalmú diétával érhető el, vagy hogy le kell mondaniuk a kedvenc ételeikről. Pedig ez nem igaz, ahogyan azt Petra Hola-Schneider, a „Ich esse jetzt Nudeln und bereue nichts” (Mostantól tésztát eszem, és nem bánom) című szakácskönyv szerzője is bizonyítja. Ismerd meg Petra tésztatrükkjét, amellyel bűntudat nélkül élvezheted ezt az isteni tésztaételt.

Fogyást segítő egészséges tészta recept
Fogyás tésztával? Ez a trükk segít, hogy bűntudat nélkül élvezhesd a kedvenc ételedet!
Forrás: Getty Images/Marko Jan

Fogyás tippek: akár tésztát is ehetsz bűntudat nélkül

Petra egy zseniális trükköt alkalmaz, amely lehetővé teszi számára a „bűntudatmentes tésztázást”. A tésztaételeket telepakolja egészséges hozzávalókkal, így maga a tészta csak kisebb szerepet kap, nincs tejszínes vagy sajtos szósz, helyette rengeteg színes zöldség és fehérje. 

Ennek a módszernek köszönhetően a szervezet értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjékkel töltődik fel, miközben jól is laksz, és nem érzed úgy, hogy bármiről le kellene mondanod.

Tartalmas tészta csirkével és lencsével

Hozzávalók 2 személyre

70 g salotta hagyma

2–3 gerezd fokhagyma

200 g sárgarépa

1 csomó újhagyma

200 g padlizsán

200 g cukkini

200 g kaliforniai paprika

200 g paradicsom

1 evőkanál olaj

120 g teljes kiőrlésű spagetti

15 g paradicsompüré

tengeri só, frissen őrölt bors ízlés szerint

1 evőkanál kakukkfű

Tálaláshoz

Reszelt parmezán

70 g főtt vöröslencse (száraz súly)

200 g pirított csirkemell vagy pulykamellfilé (helyettesíthető tofuval, csicseriborsó-tofuval vagy szejtánnal)

Fogyás alvás közben? Ezzel a természetes itallal lehetséges!

Elkészítés

- A salotta hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

- A többi zöldséget megtisztítjuk és megmossuk, a sárgarépát meghámozzuk. Az újhagymát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát kisebb, a paradicsomot pedig nagyobb kockákra daraboljuk.

- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a salotta hagymát, a fokhagymát, az újhagymát és a sárgarépát 5 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget (a paradicsom kivételével), és folyamatos keverés mellett további 10 percig sütjük.

- A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint  megfőzzük. Leszűrjük, miközben a főzővizet félretesszük.

- A paradicsompürét a zöldségekhez adjuk, és rövid ideig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, majd 75 ml-t a tészta főzővizéből. A tűzhelyet kikapcsoljuk. A keveréket sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a spagettit és a kakukkfüvet.

A tésztát reszelt parmezánnal, főtt vöröslencsével és a pirított csirkemellel vagy pulykamellel tálaljuk.

Tipp: a receptben szereplő zöldségeket ízlés szerint variálhatod, így ez a fogyókúrás vacsora vagy ebéd remekül alkalmas maradékok felhasználására is!

Lélegezz és fogyj! A japánok zseniális technikája, amitől olvadni fognak rólad a kilók20 kg túlsúly? A fogyásszakértő elmondja, hogyan adhatod le a bikiniszezonigEgy óra edzést helyettesít ez a fogyást segítő fűszer - Új tanulány fedte fel csodás hatását

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.