Ha fogyásról van szó, sokan azt hiszik, hogy az álomalak csak szigorú, alacsony szénhidráttartalmú diétával érhető el, vagy hogy le kell mondaniuk a kedvenc ételeikről. Pedig ez nem igaz, ahogyan azt Petra Hola-Schneider, a „Ich esse jetzt Nudeln und bereue nichts” (Mostantól tésztát eszem, és nem bánom) című szakácskönyv szerzője is bizonyítja. Ismerd meg Petra tésztatrükkjét, amellyel bűntudat nélkül élvezheted ezt az isteni tésztaételt.
Petra egy zseniális trükköt alkalmaz, amely lehetővé teszi számára a „bűntudatmentes tésztázást”. A tésztaételeket telepakolja egészséges hozzávalókkal, így maga a tészta csak kisebb szerepet kap, nincs tejszínes vagy sajtos szósz, helyette rengeteg színes zöldség és fehérje.
Ennek a módszernek köszönhetően a szervezet értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjékkel töltődik fel, miközben jól is laksz, és nem érzed úgy, hogy bármiről le kellene mondanod.
70 g salotta hagyma
2–3 gerezd fokhagyma
200 g sárgarépa
1 csomó újhagyma
200 g padlizsán
200 g cukkini
200 g kaliforniai paprika
200 g paradicsom
1 evőkanál olaj
120 g teljes kiőrlésű spagetti
15 g paradicsompüré
tengeri só, frissen őrölt bors ízlés szerint
1 evőkanál kakukkfű
Reszelt parmezán
70 g főtt vöröslencse (száraz súly)
200 g pirított csirkemell vagy pulykamellfilé (helyettesíthető tofuval, csicseriborsó-tofuval vagy szejtánnal)
- A salotta hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A többi zöldséget megtisztítjuk és megmossuk, a sárgarépát meghámozzuk. Az újhagymát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát kisebb, a paradicsomot pedig nagyobb kockákra daraboljuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a salotta hagymát, a fokhagymát, az újhagymát és a sárgarépát 5 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget (a paradicsom kivételével), és folyamatos keverés mellett további 10 percig sütjük.
- A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük, miközben a főzővizet félretesszük.
- A paradicsompürét a zöldségekhez adjuk, és rövid ideig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, majd 75 ml-t a tészta főzővizéből. A tűzhelyet kikapcsoljuk. A keveréket sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a spagettit és a kakukkfüvet.
A tésztát reszelt parmezánnal, főtt vöröslencsével és a pirított csirkemellel vagy pulykamellel tálaljuk.
Tipp: a receptben szereplő zöldségeket ízlés szerint variálhatod, így ez a fogyókúrás vacsora vagy ebéd remekül alkalmas maradékok felhasználására is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.