Vilmos herceg soha nem látott gyerekkori fotókat osztott meg Dianával

királyi család fotó Diana hercegné Vilmos herceg
Vilmos új dokumentumfilmje kapcsán soha nem látott gyerekkori fotókat osztott meg édesanyjával, Diana hercegnével. A képek különleges betekintést nyújtanak abba, hogyan formálta Diana Vilmos herceg értékrendjét és érzékenységét a társadalmi problémák iránt.

A brit trónörökös soha nem látott gyerekkori képeket osztott meg a világgal, amelyeken a tízéves Vilmos herceg látható édesanyjával, Diana hercegnével egy londoni hajléktalanszállón. A képek érzelmi töltete és a herceg őszinte visszaemlékezései mélyen megérintették a közönséget.

Vilmos herceg
Vilmos herceg soha nem látott képet osztott meg, amin Diana hercegné is rajta van
Forrás: AFP

„Édesanyám érzékenysége irántuk örökké velem marad” – Vilmos herceg gyerekkori látogatásairól mesélt

Az új ITV dokumentumfilm, a „Vilmos herceg: Véget vethetünk a hajléktalanságnak” bemutatása előtt Vilmos herceg megható gyerekkori emlékeit idézte fel, amikor édesanyja egy hajléktalanszállóra vitte őt és öccsét, Harry herceget. Az egyik képen, amely most először vált nyilvánossá, Vilmos tízévesen látható, amint sakkozik az egyik lakóval. Egy másik, későbbi képen már tizenegy évesen, ismét édesanyjával tért vissza a szállóra.

Vilmos herceg egy hajléktalanszállón sakkozik 10 évesen
Vilmos herceg egy hajléktalanszállón sakkozik 10 évesen
Forrás: princeandprincessofwales

A herceg elárulta, hogy Diana már egészen kiskorában beszélt neki a hajléktalanság problémájáról, és gyakran hasonló beszélgetéseket folytat ő maga is saját gyermekeivel, Györggyel, Saroltával és Lajossal. „Amikor ilyen kicsi vagy, csak kíváncsi vagy és próbálod megérteni, mi történik. Anyám mindig beszélgetett velünk arról, hogy miért vannak az emberek az utcán, és ez mélyen megmaradt bennem.”

Vilmos herceg és Diana hercegné egy hajléktalanszállón
Vilmos herceg és Diana hercegné egy hajléktalanszállón
Forrás: princeandprincessofwales

Vilmos herceg évek óta keresi a módját, hogy saját befolyását és platformját a lehető legjobban kihasználva hasson a közösségre, és sok inspirációt merít édesanyja példájából. Diana elkötelezettsége a társadalmi ügyek iránt ma is irányt mutat Vilmos számára: „Ahogy teltek az évek, egyre inkább átérzem ennek az ügynek a jelentőségét, és az édesanyám példája sokszor vezetett engem.”

A herceg elmondta, hogy a látogatások éles kontrasztot mutattak palotai élete és a mindennapi valóság között, amit édesanyja tudatosan mutatott meg neki: 

Édesanyám mindig gondoskodott arról, hogy tisztában legyünk a palotán kívüli élet valóságával, és ez nemcsak egy üres szlogen volt számára.

2023 júniusában Vilmos elindította a „Homewards” elnevezésű ötéves programot, amely a hajléktalanság elleni küzdelemre összpontosít az Egyesült Királyság hat városában. Amikor a herceget arról kérdezték, vajon mit gondolna Diana erről az ambiciózus projektről, ő nevetve válaszolt: „Valószínűleg azt hinné, megőrültem, hogy ilyen nagy fába vágom a fejszémet... De hiszem, hogy minden emberben ott van a vágy, hogy segítsen, ha látja mások szenvedését. Nem hiszem el, hogy a hajléktalanságnak örökké így kellene léteznie, és ezt nem vagyok hajlandó elfogadni.”

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.