II. Erzsébet királynő és Károly király titkos telefonbeszélgetése: végre kiderült, hogy mi hangzott el kettejük között

Queen Elizabeth II Visits Berlin II. Erzsébet királynő
Getty Images - Sean Gallup
brit királyi család telefonbeszélgetés II. Erzsébet brit királynő III. Károly király
Lassan két éve történt, hogy II. Erzsébet királynő utoljára lépett ki a Buckhingam-palota erkélyére a platina jubileumi ünnepsége során. A napokban kiderült, hogy a néha királynő már akkor sem érezte jól magát, de fia, Károly telefonban meggyőzte az édesanyját, hogy mindenképpen jelenjen meg az erkélyen.

Már alig van hátra két hét és ismét összegyűlik a brit királyi család az uralkodó hivatalos születésnapi rendezvénynek, a Trooping the Colournek köszönhetően. Az ikonikus erkély rengeteg emlékezetes pillanatnak adott helyett az elmúlt években, ilyen volt az a két évvel ezelőtti pillanat is, a néhai II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségének lezárása. Azt azonban eddig senki nem tudta, hogy a királynő megjelenése egy telefonhívásnak volt köszönhető, ami az uralkodó és fia között zajlott le.

II. Erzsébet királynő
II. Erzsébet királynő három hónappal a halála előtt
Forrás: PA

II. Erzsébet királynő és fia, Károly telefonbeszélgetése

A néhai uralkodónak komoly erőfeszítésébe került, hogy meg tudjon jelenni a balkonon és csatlakozni tudjon a családjához, akiket nagyon várt már az éljenző tömeg. II. Erzsébet ugyanis akkor már nem érezte olyan jól magát, azonban Károly meggyőzte telefonban, hogy semmiképpen ne hagyja ki az eseményt. A királynő fia azzal győzte meg édesanyját, hogy nagyon sokan számítanak rá, sokan szeretnék őt látni, II. Erzsébet pedig nem akart csalódást okozni. Három órával az esemény előtt döntötte el, hogy Londonba utazik. Ez volt az utolsó nyilvános szereplése, ezután három hónappal távozott az élők sorából.

A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében tavaly szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.