Van visszaút? Károly király nyilvánosan üzent Harry hercegnek

Braemar Highland Gathering 2022
Getty Images/Braemar Highland Gathering 2022 - Max Mumby/Indigo
brit királyi család üzenet Károly király Harry herceg
Négy éve annak, hogy Harry herceg és Meghan Markle úgy döntött, hogy kiválnak a brit királyi családból és Amerikában kezdenek új életet. Károly király most nyilvánosan üzent kisebbik fiának.

Bár Harry békülése bátyjával, Vilmos herceggel, nem tűnik reális célnak, nemrég arról szóltak a hírek, hogy III. Károly király talán hajlandó lehet rendezni a kapcsolatot legkisebb fiával, és ebben vallási vezetőkkel is konzultált, miközben a megbocsátás természetét kutatta. A napokban pedig nyilvánosan tett utalást arra, hogy örülne, ha kisebbik fia végre hazatérne.

Károly király, Harry herceg, Vilmos herceg
Károly király nyilvánosan üzent Harry hercegnek
Forrás: Getty Images/Invictus Games:  Athletics

Károly király nyilvánosan üzent Harry hercegnek

Károly a napokban a a Kelet-Londoni Egyetem Stratford kampuszán tett látogatást, a létesítmény alapításának 125. évfordulóját ünnepelve, ahol többek között egy új kórházat is átadott. Az uralkodó diákokkal, egyéb látogatókkal is beszélgetett, a tömegből pedig valaki egy komoly kérdést szegezett felé.

"Hozza vissza Harry-t, kérem! Vissza tudja hozni, uram?" - kérdezte tőle valaki, majd erre Károly visszakérdezett: "Kicsodát?" - mire a kérdező bátran visszaszólt: "Harry-t, a fiát!"

Erre Károly kissé hezitált, majd szomorúsággal és némi feszélyezettséggel az arcán ennyit felelt:"Az jó lenne." Ezután pedig gyorsan továbblépett.

Úgy tűnik, egyre nagyobb rá az esély, hogy Harry és édesapja szóba álljanak egymással és végre újra rendeződjön a kapcsolatuk.

Van visszaút?

Bár Harry és bátyja kapcsolata úgy tűnik, hogy helyrehozhatatlanul megromlott, a herceg az utóbbi időben kevésbé tűnik keserűnek. Családja megkönnyebbülésére úgy döntött, hogy nem frissíti vitatott memoárját, a Spare-t a puhafedeles kiadásra, amely október 24-én jelenik meg, és nem fog interjúkat adni annak népszerűsítésére sem.

Újabb alkalmazott hagyta el Harryt és Meghant

Eközben az is kiderült, hogy a pár ismét megvált egy amerikai PR-tanácsadótól. Christine Weil Schirmer, aki 2020-ban csatlakozott a Sussexiekhez mint kommunikációs vezető, tavaly év végén csendben távozott. Schirmer a tizedik munkatárs, aki három éven belül elhagyta a párt, és nemrég új munkát vállalt a Brunswick PR óriásnál, ahol hírnévkezelési tanácsadóként dolgozik.

A múlt hónapban derült ki, hogy Josh Kettler, Harry és Meghan kabinetfőnöke is lemondott, mindössze három hónapnyi szolgálat után. Egy forrás szerint Harry elfordul a hollywoodi PR-szakértőktől, és inkább régi barátaitól és munkatársaitól kér tanácsot. „Nyilvánvaló, hogy arra gondol, 'valamit másképp kell tennem, mert amit eddig csináltam, nem működik'. Röviden: újragondolja, hogyan működjön tovább."

 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.