Meglepő éttermi trükk, amellyel tökéletes omlett készíthető

Healthy,Breakfast,Food,,Stuffed,Egg,Omelette,With,Vegetable
Shutterstock - Yalcin Sonat
trükk recept omlett
Jess Moses ételfotós nagyszerű tippeket oszt meg TikTok oldalán. Egyik videójában elárulta az egyik népszerű módszerét, amellyel otthon is éttermi stílusú omlettet készíthetünk.

A könnyen követhető technika lényege egy meglepő eszköz használata: a szita. Bár a tojásfehérje és a tojássárgája különválasztása nem újdonság, a szita trükk egy szakács titka, amellyel simább textúrájú tojásétel érhető el, elkerülve a tojáshéjdarabok vagy nem kívánt légbuborékok megjelenését.

omlett
Így készíts tökéletes omlettet
Forrás: Shutterstock

Így készíts tökéletes omlettet

A főzés kezdetén Jess egy darab vajat olvaszt meg egy forró serpenyőben. Ezután egy tojást tör a szitába, és finom, körkörös mozdulatokkal átszűri a fehérjét a serpenyőbe. A maradék tojásfehérjét először az ujjával, majd egy villával dörzsöli át a szita hálóján. A második tojás fehérjéjét is átszűri és hozzáadja, majd a tojássárgáját enyhén felverve önti a serpenyőbe, ahol összekeveri a fehérjékkel. A serpenyőt megdönti, hogy az omlett egyenletesen szétterüljön. Az étel ízesítéséhez félbevágott koktélparadicsomot és bőséges mennyiségű sót és borsot ad hozzá, majd megfordítja az omlettet. Pár másodperc hőkezelés után a tányérra teszi,  majd felszeleteli, hogy megmutassa követőinek a végső eredményt.

A hibátlan technikát már több mint 114 600 alkalommal lájkolták. Egy kommentelő kipróbálta és nem csalódott: „Három Michelin-csillagos étteremben dolgozom, és megerősíthetem, hogy ez egy tökéletesen elkészített omlett, nem túlsütött és csak paradicsommal fűszerezve tökéletes.”

Bár sokan dicsérték a receptet, néhányan megkérdőjelezték, hogy szükséges-e a tojások ilyen bonyolult elkülönítése. „Nem kell ekkora procedúra, csak válaszd külön a fehérjét a sárgájától” – írta valaki, míg más azt mondta: „Szuper, most még egy dolgot kell kitisztítanom”  - utalva a szita és serpenyő használatára.

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.