Egy kutatás eredménye
Nemzetközi szinten egyre többen döntenek úgy, hogy éttermekben esznek, és ennek következtében a gyorséttermek népszerűsége is egyre növekszik. A szakemberek szerint ez kalóriában meglehetősen gazdag táplálkozás, ugyanakkor tápanyagokból már kevesebb jut a szervezetnek. Ez gyakran súlygyarapodáshoz is vezet, ami máris növeli a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.
Eddig nem igazán léteztek kutatások, amelyek az otthoni koszt és a diabétesz közötti összefüggéseket vizsgálták, ezért aztán a Harvard Egyetem Népegészségügyi Iskolájának szakemberei most 2,1 millió résztvevő adatait és önbevallásra épülő válaszaikat vizsgálták. A fő fókuszban az étkezési szokások és a diabétesz álltak, és a kutatók a hosszú távú hatásokat is figyelembe vették.
Azok, akik hetente 5-7 alkalommal otthon vacsoráznak, 15 százalékkal kisebb eséllyel lesznek cukorbetegek, mint azok, akik csak heti kétszer esznek otthon. Kisebb, de statisztikailag még mindig igazolható volt az is, hogy akik otthon készített ebédet visznek magukkal a munkahelyükre, szintén kisebb valószínűséggel betegszenek meg cukorbetegségben.
Miért főzz otthon?
A kutatás eredményeinek megfontolása után rengeteg érvet tudunk felsorolni az otthon készített ételek mellett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.