Evés és karcsúsodás egyszerre? Ezekkel az ételekkel lehetséges
![](https://cdn.life.hu/2023/12/DoT0_39wjJObGRKK64WCvXlrubLlP4-q8FW80iJh38Q/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2EyYzdmYWVhYWFmYzRiMzJiZGVkMWFlZjUwZjBmMmFi.jpg)
A nyári dőzsölés után egyre többen gondolják elérkezettnek az időt az életmódváltáshoz. A több mozgás és helyes étkezés párosa mindig beválik, az olykor-olykor ránk törő farkaséhség azonban sokszor eltérítheti a helyes útról a fogyókúrázókat. A megoldás kulcsa az elegendő rostfogyasztásban rejlik.
Az élelmi rostok a növények azon részei, amelyek
az emésztőenzimeknek ellenállnak, így nem tudnak hasznosulni, illetve felszívódni a vékonybélben, és érintetlenül haladnak tovább a vastagbélbe.
Fontos szerepet játszanak az egészséges testsúly elérésben, illetve megtartásában, mert lassítják a szénhidrátok emésztését és felszívódását, ezáltal segítenek elkerülni a vércukorszint ingadozását.
Egyedülállóan magas rost- és alacsony kalóriatartalma miatt az útifűmaghéj kiváló társa lehet a fogyókúrázóknak.
Ha sok folyadékot fogyasztunk mellé, megduzzad, és telítettségérzetet kelt a gyomorban,
ráadásul az emésztést is kedvezően befolyásolja.
Nem az útifűmaghéj az egyedüli élelmiszer, amelynek fogyasztásával még több rosthoz juttathatod a szervezetedet: kattints tovább értük a Szívderítő.hu oldalára!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.