Evés és karcsúsodás egyszerre? Ezekkel az ételekkel lehetséges

rost diéta szívderítő életmódváltás karcsúság táplálkozás útifűmaghéj fogyókúra evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eredményes fogyókúra a konyhában kezdődik. Azon túl, hogy nem mindegy, mikor és milyen táplálékot veszel magadhoz, érdemes átgondolnod azt is, hogyan tudnád elejét venni az étel iránti sóvárgásodnak. Mutatunk néhány bevált tippet.

A nyári dőzsölés után egyre többen gondolják elérkezettnek az időt az életmódváltáshoz. A több mozgás és helyes étkezés párosa mindig beválik, az olykor-olykor ránk törő farkaséhség azonban sokszor eltérítheti a helyes útról a fogyókúrázókat. A megoldás kulcsa az elegendő rostfogyasztásban rejlik.

Forrás: Dreamstime

A karcsúsító rost

Az élelmi rostok a növények azon részei, amelyek

az emésztőenzimeknek ellenállnak, így nem tudnak hasznosulni, illetve felszívódni a vékonybélben, és érintetlenül haladnak tovább a vastagbélbe.

Fontos szerepet játszanak az egészséges testsúly elérésben, illetve megtartásában, mert lassítják a szénhidrátok emésztését és felszívódását, ezáltal segítenek elkerülni a vércukorszint ingadozását.

Forrás: Dreamstime

A csodatevő útifűmaghéj

Egyedülállóan magas rost- és alacsony kalóriatartalma miatt az útifűmaghéj kiváló társa lehet a fogyókúrázóknak.

Ha sok folyadékot fogyasztunk mellé, megduzzad, és telítettségérzetet kelt a gyomorban,

ráadásul az emésztést is kedvezően befolyásolja.

Nem az útifűmaghéj az egyedüli élelmiszer, amelynek fogyasztásával még több rosthoz juttathatod a szervezetedet: kattints tovább értük a Szívderítő.hu oldalára!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.