A zsír az egyik nap ellenség, a másik nap pedig már a fogyókúra legcsodásabb összetevője, a mandulatej nem biztos, hogy olyan jó, mint amennyire a laikusok gondolják, és bizony még a müzliszelet sem a legjobb választás, ha egészséges nassolásról van szó – állítják a táplálkozási szakértők, akik összevetették, mi mindenen változtattak az elmúlt 5 évben az újabb egészséges táplálkozási irányvonalak hatására.
„Az utóbbi öt évben egyre jobban izgattak azok a tudományos figyelmeztetések, amelyek szerint a kalóriacsökkentés vagy az időszakos böjtölés növelheti az élettartamot és csökkentheti az életkor előrehaladtával jelentkező betegségeket” – magyarázta Elisa Zied táplálkozási szakértő, aki minden napját egy nagyobb vagy két kisebb reggelivel indítja, ezt követi az ebéd, majd vacsora gyanánt már csak néhány falatot eszik.
Úgy veszem észre, hogy energikusabb vagyok, amióta így étkezem, és azt is lehetővé teszi, hogy több élelmiszercsoport forduljon elő az étrendemben, és könnyebb lett megtartanom az egészséges testsúlyomat is”
Manapság már biztos, hogy mindig van nálam valamilyen friss gyümölcs vagy dió, mogyoró, tehát nem kényszerülök rá, hogy levegyek valami előre csomagolt ételt az üzlet polcáról.
Hogy miért nem ajánlják a dietetikusok a mandulatej fogyasztását, illetve miért érdemes zsírosabban étkezni, arról bővebben a Szívderítő.hu-n olvashatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.