Több mint 6500 ember bevonásával készült el a tea és a kávé szív- és érrendszerre gyakorolt hatását vizsgáló kutatás.
Az eredmények szerint a rendszeres teaivók körében ritkább esetben fordult elő a szívkoszorúérben a kalciumlerakódás, ráadásul a folyamat előrehaladása is lassabb volt, és a szív- és érrendszeri események is ritkábbak voltak.
Ezzel szemben a kávé a vizsgálat szerint semleges hatású volt e téren.
A kockázat csökkenése tehát csak a teára volt jellemző, a kutatók szerint elsősorban azért, mert ez az ital rengeteg antioxidáns hatású vegyületet, többek közt flavonoidokat tartalmaz.
További érdekességekért kattints a Szívderítő.hu oldalára!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.