Az orvos elárulta a pontos életkort, amikor megjelennek az életveszélyes betegségek

nő kórház, beteg, infúzió, műtét, orvos
Shutterstock/Sirikarn Rinruesee/Illusztráció - Sirikarn Rinruesee
egészség életkor betegség életveszélyes orvos
A megelőzés és az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet az orvos azzal, hogy megosztotta kutatási eredményeit. Ezek alapján elárulta, mely az az életkor, amikor megjelenhetnek a potenciálisan életveszélyes betegségek.

Egy orvos elárulta, mely életkorban jelenhetnek meg az életveszélyes betegségek. Dr. Vonda Wright egy podcastben beszélgetett az egészségről és arról, hogy átlagosan hány éves korban kezdődhetnek a potenciálisan halálos betegségek. Mi az az életkor, amikor az embereknél súlyos egészségügyi probléma alakulhat ki? Az egészségügyi szakértő a saját kutatásait alapul véve számította ki azt, hogy valószínűsíthetően mikortól tapasztalunk tüneteket, és ezzel a megelőzés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

orvos, vizsgálat, életveszélyes betegségek
Egy orvos elárulta, mely az az életkor, amikor már megjelennek az életveszélyes betegségek
Forrás: Shutterstock

A kutatások szerint ekkor jelennek meg az életveszélyes betegségek

A veszélyes betegségek között szerepelt a krónikus obstruktív tüdőbetegség, az emlő-, tüdő- és prosztatarák, valamint a szívbetegségek. Miután elemezte az adatokat, valamint az egyes betegségek halálozási arányát, feltárta eredményeit: 

"62,94 év pontosan az a kor, amikor valószínűsíthető, hogy ezek közül a betegségek közül megjelenik valamelyik. 

Ezek ekkor jelentkeznek, lehet, hogy már előtte is megvolatk, lehet, hogy soha nem is tudtál róla. Az emberek azt mondják nekem, amikor megkérdezem az egészségügyi előzményeiket, hogy nekik nincsenek problémáik... Csak azért, mert soha nem jártak orvosnál. Vagy talán már diagnosztizálták őket, de még nem lett annyira rossz a helyzetük, hogy mondjuk heti három napot az orvosi rendelőben töltsenek" - mondta a szakértő. 

Ez azt jelenti, hogy az emberek nagyjából a nyugdíjas éveikre betegszenek meg, vagy legalábbis akkor kezdenek már olyan tüneteket produkálni, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

"Tehát amikor már kezded azt hinni, hogy van időd arra, hogy olyan életet élj, amilyet elképzeltél, máris egészségügyi problémákkal kell foglalkoznod" - mondta a szakértő. 

Az orvos szerint ez rávilágít az egészségügyi problémák korai kezelésének fontosságára: a 40-es évek kulcsfontosságúak, ekkor már mindenképpen foglalkoznunk kell az életmódunkkal és egészségesebbre váltani. 

Arra buzdította az embereket, hogy ezekben az években tegyék meg a szükséges lépéseket. Nem szabad 63 éveskorig várni azza, hogy foglalkozzunk az egészségünkkel, mert akkor "sokkal, sokkal, sokkal nehezebb lesz" - mondta Dr. Wright.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.