Hűsítő ruhadarabok a rekkenő hőségben – Így válaszd ki őket!

The,Woman,Is,Checking,Her,Armpit,Sweat.
Shutterstock/kei907 -
izzadás öltözködés hőség ruhadarab
Végre itt a megoldás! Hűsítő ruhák, amikkel frissen és szárazon maradhatsz a legnagyobb hőségben is!

Az izzadás a nyári hónapokban nemcsak kellemetlen lehet, hanem gyakran a ruháinkra is rányomja a bélyegét, szó szerint is és valljuk be, az izzadtságfolt nem túl szexi még egy trendi ruhadarabon sem. De ne aggódj, ha tudatosan öltözködsz, az izzadás okozta kellemetlenségek megállíthatóak. Íme 5 praktikus trükk, hogy hogyan válassz ruhatárat, ami nem izzad rád, és még hűsítő is!

Hűsítő praktikák
Hűsítő praktikák az izzadás ellen!
Forrás: Shutterstock/Pheelings media

Hűsítő tipp: Legyen légáteresztő anyag!

A műszálas, vagy poliészterből készült anyagok nem a nyár barátai, de pláne nem a bőrünké. Válassz olyan ruhadarabokat, amelyek légáteresztő anyagból készültek, mint például a pamut vagy a vászon. Ezek az anyagok elősegíthetik, hogy a bőröd szabadon lélegezzen, így csökkentve, hogy a nap végére csatakosra izzadjuk magunkat.

  • Szabás és kivágás

Messziről kerüld az olyan ruhákat, amelyek túl szorosan tapadnak a testedre, mert ezek nemcsak hogy megnehezítik a levegő áramlását, de növelik az izzadás esélyét is. Válassz nőies, de szellős és kényelmes szabású ruhadarabokat, ami nemcsak, hogy egészségesebb viselet, de a bőrödet sem fogja összeszorítani.

Fashion,Outdoor,Full,Length,Image,Of,Stylish,Elegant,Woman,Wearing
Könnyed, nyári viselet
Forrás: Shutterstock
  • Színek és minták

A sötét színek, mint például a fekete, kék, vagy a sötétzöld vonzzák a meleget, így próbálj világosabb színeket felvenni, mint a fehér vagy a bézs. Ezenkívül a mintázatra is érdemes odafigyelni, mert, ha mégis megizzadnál, a mintás ruhákon az izzadságfoltok is kevésbé láthatók. 

Beautiful,Brunette,Young,Woman,Wearing,Nice,Dress,,Yellow,Handbag,,Walking
A virágos ruha elrejti a foltokat
Forrás: Shutterstock
  • Frissítő praktikák

Az öltözködés mellett érdemes odafigyelni a higiéniára is, mint a frissítő spray, vagy a nedves törlőkendő, hiszen ezekkel is könnyedén frissen tarthatod magad napközben. Ráadásul jó illatod is lesz tőle, amit a közérzeted biztosan nem fog megbánni.

Young,Woman,Spraying,Water,On,Her,Face,While,Relaxing,On
Az ásványvizes arcpermet minden helyzetben felfrissít
Forrás: Shutterstock
  • Izzadásmentes anyagok

A tudatos öltözködést nagyban megsegíti, ha olyan ruhákat választasz, amelyek izzadásmentes technológiával vannak ellátva. Ezek az anyagok gyorsan száradnak, és az integrált hónaljpanelekkel segítenek elpárologtatni az izzadságot.

Tender,Portrait,Of,Beautiful,Brunette,Woman,In,Beautiful,Sunlight.,Woman
Légáteresztő és izzadásgátló megoldás a lenvászon
Forrás: Shutterstock
  • Kerüld a zárt cipőt!

A láb izzadása épp oly kellemetlen, mint a hónalj, vagy a hát perzselése. A vászon tornacipő, vagy a peep-toe, azaz a kivágott orrú lábbeli jó alternatíva lehet a nyárra, de a műanyagos, műbőr cipőket - bármennyire is csinosak- messziről kerüljük, hiszen mindamellett, hogy a felforrósítja a lábat, és izzadást okoz, még különböző fertőzéseket is támogat, mint például a lábgombát, amely kellemetlen bőrhámlással, valamint viszketéssel jár.

Close-up,Details,Of,Woman,In,White,Dress,,Red,Hat,Sitting
Kényelmes és légátersztő cipőket válasszunk a nagy melegben!
Forrás: Shutterstock
  • Csinos, de rémes: nyárra dobd el a blézert!

Kecsegtető felvenni egy hosszujjú, elegáns blézert a nyári hónapokban is, hiszen sokszor a megbeszélések, vagy az üzleti találkozók nyáron sem maradnak el. De ha mindenképpen ragaszkodnál az etiketthez, vigyél magaddal blézert, de lehetőleg olyat, ami légáteresztő anyagból készült, a fentebb említett pamutból vagy vászonból, és válassz világos árnyalatút belőle. De  helyettesítheted is egy könnyű, de formális fehér vagy natúr színű vékony blúzzal is. Plusz tipp: ahelyett, hogy belebújnál, csak lazán dobd a válladra, így nem csak, hogy kényelmes viselet lesz, de menő és sikkes megjelenést kölcsönöz.

Beautiful,Blond,Woman,In,Stylish,Fashion,Casual,Outfit,Posing,On
Tárgyalásra tökéletes lehet egy légáteresztű blúz is.
Forrás: Shutterstock

A nyár sokak számára az izzadás miatt kínszenvedés, de ha ezt a hét tippet betartod, garantáltan nőni fog a komfortszinted! Válassz okosan, és alakítsd ki a saját nyári izzadásmentes rutinodat hogy mindig frissen, és szárazon maradj!

Mindezeken felül pedig, ha szükséged van pár nyári, öltözködési tippre, íme egy videó Polgár Tündétől:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.