Nagyon dühös az olimpiai bajnok úszó: állítja az olimpiai falu körülményei miatt bukott

AFP or licensors/Silver medallist Australia's Ariarne Titmus poses with her medal on the podium of the women's 200m freestyle swimming event during the Paris 2024 Olympic Games at the Paris La Defense Arena in Nanterre, west of Paris, on July 29, 2024. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP) - AFP
Olimpia 2024 úszás olimpiai falu
Ariarne Titmus dühös az olimpiai faluban uralkodó körülmények miatt. Az ausztrál olimpiai bajnok azt mondja, hogy a világrekordjába kerülhet a kényelmetlen környezet.Többen ki is költöztek a párizsi olimpiai faluból, és szállodában laknak a versenyek ideje alatt.

Ariarne Titmus ausztrál úszó azt állítja, hogy a rossz körülmények tehetnek arról, hogy elvesztette az aranyérmet. Titmus, aki az ausztrál válogatóversenyen megdöntötte a 200 méteres gyorsúszás világcsúcsát, Párizsban végül alulmaradt a szintén ausztrál Mollie O'Callaghannel szemben, és ezüstérmet szerzett. Szerinte a párizsi olimpiai falu kicsit sem komfortos a versenyzőknek, ő is emiatt teljesített alul az elvárthoz képest. 

párizsi olimpia
Ariarne Titmus a párizsi olimpia 200 méter gyors számában alulmaradt a szintén ausztrál Mollie O'Callaghannel szemben
Forrás: Xinhua via AFP

O'Callaghan 1:53.27 perces új olimpiai rekordot állított fel. A korábbi olimpiai rekordot Titmus tartotta, aki 2020-ban Tokióban 1:53.50-es rekordot állított fel, de Párizsban ezúttal csak 1:53.81-re volt képes. Alig több mint fél másodperc különbség választotta el az arany- és az ezüstérmet az olimpiai versenyszámban.

Titmus, amikor megkérdezték tőle, hogy csalódott-e, amiért nem sikerült megdöntenie a világrekordját, azt mondta: „Nagyon nehéz visszafogni az érzelmeinket, ilyen helyzetekben. Tudom, milyen érzés olimpiai bajnoknak lenni - őszintén örülök neki, nagyon boldog vagyok, hogy a dobogón állhatok. Semmi vesztenivalóm nem volt ma este.”

Többen állítják, hogy a párizsi olimpiai faluban nem ideálisak a körülmények

A párizsi olimpián 400 méteres gyorsúszásban már aranyérmet nyert az ausztrál versenyző, így ez az ezüsttel együtt is egy jó olimpia volt Titmus számára. Az ezüstérme után azonban csalódottságának adott hangot, hogy nem tudta megdönteni a Tokióban felállított rekordját, és felvetette, hogy maga az olimpiai falu is gondot okozhat, azt állítja, az olimpiai faluban élőknek nehéz teljesíteni.

Határozottan nem a csúcsteljesítményre van kitalálva, szóval az a kérdés, hogy ki képes fejben igazán egyben tartani a dolgokat.

A Reuters szerint a sportolók kritikát fogalmaztak meg a falut illetően, mivel néhány olimpikon kifogásolta az ételeket és a kényelmet is. A dél-koreai úszók egy csoportja még az olimpiai faluból is kiköltözött egy helyi szállodába.

Miközben az ausztrál vízilabdázó Tilly Kearns azt mondta, hogy az ágya „sziklaszilárd”, szobatársa, Gabi Palm azt állítja, hogy a háta leszakad a kartonágytól.

Titmus megjegyzéseire Rohan Taylor, az ausztrál úszók vezetőedzője így reagált: „Az olimpia mindig is kihívást jelentett. Minden olimpia, amelynek részese voltam, minden olimpia, amit látunk, a sportolók azon képességének próbája, hogy idejöjjenek, versenyezzenek és teljesítsenek, amikor ez számít. Ez arról szól, hogy hogyan kezeled magad, és bármilyen környezetet, bármilyen ágyat, bármilyen ételt, mindenki megbirkózik vele. Az olimpia mindig is ilyen volt. Ez a szépsége.”

Titmus nagyon a hosszabb távokban nagyon jól teljesít, így a 800 méteres gyorsúszásban is esélyes egy újabb éremre. Az előfutamokat augusztus 2-án, a döntőt pedig másnap rendezik meg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.