„Elveszett a méltóságom": A Jurassic Park sztárja a kemoterápiája következményeiről beszélt

vérrák jurassic park kemoterápia Sam Neill
A vérrákkal küzdő színész elsírta magát egy interjú során. Sam Neillnek autisták tehettek fel kérdéseket, és az egyikük nagyon érzékeny pontot talált.

A 76 éves Sam Neillt elragadták az érzelmek egy interjú során: a Jurassic Park sztárja, aki jelenleg vérrákkal küzd, az ausztrál ABC televízió The Assembly című műsorában autisták kérdéseire válaszolt. Amikor arról kérdezték, mi volt a legfontosabb dolog, amit a szüleitől tanult, a színész sírva fakadt.

Sam Neill
Sam Neill vérrákkal küzd
Forrás: Getty Images via AFP

A szüleire vonatkozó kérdés könnyekig meghatotta Sam Neillt

„Hú, ez egy nagyon érdekes kérdés” - mondta Neill, aztán könnybe lábadt a szeme. „Nem tudom, miért hatott meg ez ennyire, de ez van. A szüleim ahhoz a generációhoz tartoztak, amelyik sok mindenen ment keresztül. Átélték a nagy gazdasági világválságot. Édesanyám elvesztette az apját az első világháborúban, apa nélkül nőtt fel. Sok mindenen mentek keresztül, de nagyon sztoikus emberek voltak."

A színész ezután elmesélte, hogy amikor diákként alig tanult, mert túlságosan lefoglalta a színészkedés, és az, hogy csajozzon, pánikba esett a vizsgái előtt. Ekkor az édesanyja segítségét kérte.

„Elmondtam neki, hogy az összeomlás szélén állok, mert pár hét múlva vizsgáim lesznek, nem tanultam semmit, és nem tudom, mit tegyek” - emlékezett vissza Neill. „Ő csak rám nézett, és azt mondta: hát, csak össze kell szedned magad, nem igaz? Ez volt legjobb lecke, amit tőle tanultam. Néha csak össze kell szedned magad. Nehéz lecke, de jó lecke.”

Sam Neill vérrákban szenved

Sam Neill a vérrákjáról és a kemoterápiáról is beszélt az említett interjúban. A színész 2023. márciusában, önéletrajzi könyvében írt először a diagnózisról. Belekezdett a kemoterápiába, de változtatott a kezelésén. Elmondása szerint azért tette ezt, hogy ne úgy nézzek ki, mint egy „kopasz hüvelykujj".

„Egy ideig olyan voltam - kínos volt, elvesztettem a szakállamat, mindent, a méltóságom is vele ment" - vallotta Neill, akinek a betegsége remisszióban van, de ettől függetlenül élete hátralévő részében havonta kemoterápiára lesz szüksége.

Ez is érdekelhet: 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.