Ez a reggeli csökkentheti a koleszterinszintet és javítja a szív egészségét

zab egészség reggeli
Egyszerűen elkészíthető, ízletes és még egészséges is. Ez a tökéletes reggeli segít csökkenteni a koleszterinszintet és támogatja a szív egészségét.

A magas koleszterinszint azért veszélyes, mert idővel elzáródásokat okozhat, amely gátolja a vér megfelelő áramlását. Ennek kialakulásához több tényező is hozzájárulhat, ezek közül az egyik az, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A túl sok telített zsírsav például emeli a koleszterinszintet, de vannak olyan élelmiszerek is, amelyek segítenek egészséges szinten tartani az értékét. Ez a szuper reggeli például csökkentheti a koleszterinszintet és támogatja a szív egészségét, ráadásul könnyen elkészíthető és még finom is. 

reggeli, párkapcsolat, zab, koleszterinszint
Ez az egészséges reggeli segít csökkenteni a koleszterinszintet
Forrás: Shutterstock

Ez a reggeli segíthet csökkenteni a koleszterinszintet

Az életmódbeli döntéseink nagy hatással vannak az egészségünkre, habár nem ez az egyetlen tényező, ami számít, már egy-egy változtatással is sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük különböző betegségek kialakulásának esélyét. Bizonyos étrendi változtatásokkal a koleszterinszint is csökkenthető. Ennek érdekében nem kell mást tennünk, mint kipróbálnunk az áztatott zabot. Főzés helyett a zabot éjszakára valamilyen folyadékban, például vízben, tejben, vagy joghurtban ázni hagyjuk, majd gyümölcsökkel és mézzel ízesíthetjük. Különösen javasolt a joghurtban való áztatás a szakértők szerint

A zab segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, és természetes módon alacsony a telített zsírtartalma. Nagyon laktató, így még a nassolás iránti vágyat is csökkenti. Gazdag a béta-glükán nevű rosttípusban, amelynek bizonyítottan koleszterinszint-csökkentő hatása van. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is. Igazi vitamin- és ásványianyag-bomba: tamin (B1-vitamin), szelén, E-vitamin, magnézium, foszfor, cink, mangán és vas is található benne.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.