Így készül az új TikTok-trend, a fetasajtos tükörtojás

recept feta sajt tükörtojás
Úgy tűnik, hogy több vírusos fetareceptnek is van helye a népszerű alkalmazáson. A fetás pastát, amelyet a fél világ elkészített és megszeretett, nemrég a fetás tükörtojás TikTok-trend váltotta fel, amit te is könnyedén elkészíthetsz.

Ez az egyszerű reggeli fogás, amelyet eredetileg Grace Elkus receptfejlesztő osztott meg a TikTokon, mindössze két összetevőből áll: feta sajtból és tojásból. A TikTok-trend elkészítéséhez egyszerűen olvaszd meg a fetasajtot egy serpenyőben közepes lángon, üss rá egy tojást, majd fedd le, amíg a sárgája ízlésed szerint meg nem sül. Ennyi az egész, mégis ez a közelmúlt egyik legtrendibb reggelije. 

TikTok-trend, fetás tojás
Ez az az ízletes TikTok-trend, amit neked is ki kell próbálnod!
Forrás: Shutterstock/Kiian Oksana

A TikTok-trend, amihez csak két hozzávalóra van szükséged

Bár tényleg csak tojás és a feta kell hozzá, Elkus azt ajánlja, hogy szórjunk rá egy kis fekete borsot és pirospaprikapelyhet, de amíg nem adunk hozzá extra sót (a feta már gondoskodik róla), addig úgy fűszerezhetjük, ahogyan csak akarjuk. De adhatsz hozzá pesztót, vagy akár chiliolajat is, úgy, hogy az olvasztott fetára csepegteted, mielőtt hozzáadod a tojást. Ha pedig egy, a shakshukához hasonló ételre vágysz, adhatsz hozzá konzerv paradicsomot is. 

@graceelkus 5-minute feta fried eggs: you’ll thank me next time you’re hangry 🍳 Inpired by Ali Slagle’s potato, egg, and cheese tacos 🧀 Heat small nonstick skillet over medium heat. Crumble in feta around perimeter. Crack egg into center; season w/ black pepper & red pepper flakes (no need to add salt, the feta is plenty salty) Cover pan and cook until white is set, yolk is still runny, and cheese is unbelievably crispy. Serve atop toast, w/ hash browns, or my personal fave: in a charred tortilla with avocado & lime. You can oil the skillet, esp. if you’re not using nonstick, but I find the cheese gets crispier w/o More tips on my IG @graceelkus #friedeggs #feta ♬ Midnight City - M83

Akár simán, akár extra hozzávalókkal szeretnéd élvezni a fetás tojást, mindenképpen használj teljes zsírtartalmú feta sajtot, hogy a sajt teljesen el tudjon olvadni. A szuper ropogós eredmény érdekében várj, amíg a feta szabályosan egy tócsává nem olvad, mielőtt hozzáadod a tojásokat, és mire azok elkészülnek, a feta tökéletesen aranybarnára sül. Amikor készen állsz a tálalásra, Elkus azt javasolja, hogy használj tortillát, hogy ez az egyszerű recept egy teljes értékű és laktató reggelivé váljon. Több TikTok-felhasználó avokádós pirítóssal is kipróbálta már és a beszámolóik alapján a végeredmény ugyanolyan finom, de hát miért is ne lenne az, hiszen csupa finomság kerül bele.

Összetevők

1 tojás
2 evőkanál teljes zsírtartalmú feta sajt, morzsolva
1/2 evőkanál chiliolaj, pesto vagy paradicsomkonzerv (nem kötelező)
Fekete bors vagy tetszés szerinti fűszerek
1 tortilla vagy egy szelet kenyér

Így készül a fetán sült tükörtojás

  • Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, és morzsoljunk bele körülbelül két evőkanál feta sajtot
  • Amikor a sajt olvadni kezd, csöpögtessünk rá pesztót vagy chili olajat, vagy kanalazzunk rá paradicsomkonzervet
  • Üssünk egy tojást a serpenyőbe, fűszerezzük tetszés szerint, majd fedjük le
  • Ha a tojás megsült, tálaljuk tortillán vagy pirítóson

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.