Pofonegyszerű teszt, amiből kiderülhet, meddig fogsz élni

Business,Handshake.,Asian,Business,People,Making,A,Handshake,,Close,Up, kézfogás
Shutterstock - DexonDee
élethossz kézfogás járás
A tudósok régóta kutatják, honnan lehet kikövetkeztetni, hogy valaki meddig él majd. Az élethossz pontosan nem jósolható meg, de vannak jelek, amelyekből lehet következtetni.

A londoni University College tudósai szerint a kézfogás erőssége utalhat arra, hogy az illető meddig fog élni. De hasonlóan lehet következtetni a járás tempójából is, vagy abból, hogy valaki meddig, vagy egyáltalán tud-e egy lábon állni úgy, hogy ne veszítse el az egyensúlyát. Az élethossz sok tényező együttese, de ezek a dolgok megmutatják a fizikai erőnlétünket.

Az élethossz a kézfogásból is kikövetkeztethető
Az élethossz a kézfogásból is kikövetkeztethető
Forrás: Shutterstock

Az élethossz a kézfogásból is kikövetkeztethető

Egy egészséggel és öregedéssel foglalkozó tanulmány több mint 30 korábbi kutatási projekt eredményeit egyesítette, több tízezer ember bevonásával, amelyek a fizikai képességekkel és a halálozással foglalkoztak. A felmérésből sok érdekes következtetést vontak le, például azt, hogy a halálozási arány a vizsgálatok időtartama alatt 67százalékkal volt magasabb a gyengébb markolással rendelkezőknél, mint az erősebbeknél. Tehát az élethossz a kézfogás erejéből megsaccolható. 

A járás tempója is egy fontos mutató 

A British Medical Journal szerint azok, akik gyorsabban jártak, valószínűleg tovább éltek. A felmérés ideje alatt a leglassabb gyaloglók közül majdnem háromszor annyian haltak meg, mint a leggyorsabbak. Az is kiderült, hogy akik lassabban állnak fel a székből, rövidebb életre számíthatnak, de a tudósok szerint még  az egyik lábon való egyensúlyozás is összefüggésbe hozható a halálozási kockázat csökkenésével.

Bár a vizsgálatot az idősebb korosztályban végezték, úgy vélik, még sokkal fiatalabbaknál is jelentős különbségeket lehet tapasztalni a markolat erejében, ami a jövőbeni egészségügyi problémákra utal.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.