Brutális! Ez a top 5 kalóriaégető sport, ami szinte ingyen van, és bárhol végezheted

Woman,Running,Ahead,Dog,Enjoying,Nature,On,Ecotrope,In,Scandinavian
Shutterstock - DimaBerlin
fogyás sport kalória
Ebben a szeszélyes, szeles időben nem sok kedvünk van edzőcipőt húzni és kimozdulni a jó meleg lakásból. Pedig a friss levegőn végzett kalóriaégető mozgásformák kifejezetten egészségesek, erősítik az immunrendszert, elűzik depressziót és segítenek megszabadulni azoktól az undok zsírpárnáktól.

A kalóriaégető sportok lényege, hogy a szabadban, mindenféle eszköz nélkül is van lehetőséged végezni őket. Nem mellesleg, számos kutatás igazolja, hogy ha rendszeresen mozgunk a friss levegőn, annak számtalan előnye is van: jót tesz a szívnek, javítja a közérzetet, csökkenti a stresszt, a depressziót, enyhíti az asztma súlyosságát, segíti a súlycsökkenést, megelőzi a csontritkulást, erősíti az immunrendszert, jót tesz az ellenállóképességnek, valamint jelentősen csökkenti a felső légúti megbetegedések, fertőzések esélyét. Kell ennél több? Mutatjuk, milyen kalóriaégető sportokat űzhetsz ősszel, a szabad ég alatt!

Kalóriaégető sportok, amit muszáj kipróbálj
Kalóriaégető sportok, amit muszáj kipróbálnod ősszel
Forrás: Shutterstock

Kalóriaégető sportok, amit muszáj kipróbálnod:

  • Futás, kocogás

Ha szabadtéri sport, akkor elsőként talán a futás jut eszedbe. Ennek oka, hogy a rendszeres, megfelelő intenzitású fizikai aktivitás, mint a futás, csökkenti a szívroham kialakulásának esélyét, növeli az állóképességet, segíti a fogyást, edzi az izmokat, jót tesz a keringési rendszernek, javítja a vércukorszintet, növeli az állóképességet és komoly segítség lehet álmatlanság ellen. De légy óvatos, komoly túlsúly esetén könnyen árthatsz is vele az ízületeidnek.

  • Kerékpározás

A rendszeres biciklizés nemcsak a fizikai erőnlétedet tartja karban, de jó hatással van az agyadra, a mentális képességedre is. Már napi 10-15 perc tekerés segít csökkenteni a depressziós tüneteket, növeli a jó közérzetet, javítja a memóriát, nagyon jó izomépítő, nem károsítja az ízületeket, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, ugyanakkor nagyszerű tevékenység a fogyás szempontjából is, hisz az egyik legjobb zsírégető testmozgás.

Jóga

A jóga egy bárhol és bármikor végezhető sport. A kíméletes és rendszeres jógagyakorlatok jelentősen javíthatják az alvás minőségét, időtartamát és hatékonyságát, különösen a 60 év feletti felnőttek, az alvásproblémákkal küzdő nők és a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében. A jóga ellazít, oldja a feszültséget, segít a szorongás csillapításában, erősíti és rugalmasabbá teszi az izmokat, javítja a vérkeringést és megelőzi a különböző fájdalmakat.

A,Young,Beautiful,Woman,Is,Doing,Exercises,In,The,Autumn
Őszi edzés során több D-vitaminhoz jut a szervezetünk
Forrás: Shutterstock
  • Túrázás

Egy kiadós séta az erdőben javítja a közérzetet, jót tesz az agynak, csökkenti a pulzusszámot, javítja a keringést és csökkenti a vércukorszintet. A természetben végzett rendszeres testmozgás, túrázás, intenzív gyaloglás növeli a kreatív problémamegoldó képességeidet, segít a fogyásban, karban tartja a tested anélkül, hogy túl nagy terhet róna az ízületeidre, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a rohanó hétköznapokban megtaláld a lelki békédet és kilábalj a szezonális depresszióból.

Kerti munka

Ha ősszel is szeretnéd összekötni a kellemest a hasznossal, akkor jógamatrac és futócipő helyett húzz kényelmes gumicsizmát, ragadj ásót, gereblyét, és irány a kert! Egy kiadós kerti munka egészségedre gyakorolt pozitív hatásai abban a pillanatban megmutatkoznak, mihelyt kilépsz a szabadba: remek stresszoldó, enyhíti a szorongást, segít csökkenteni a vérnyomást és erősíti a csontokat.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.