Michael Schumacher állapotáról vallott az idegsebész: ez az információ mindent megváltoztat

Michael Schumacher
Photo by Saeed - AFP
síbaleset idegsebész Michael Schumacher állapot
A Forma-1 egykori legendája a hírek szerint nemrég megjelent a nyilvánosság előtt, ami sokakban reményt keltett. Egy vezető idegsebész azonban most tragikus hírekkel szolgált Michael Schumacher állapotáról.

Michael Schumacher rajongóiban újraéledt a remény, amikor megtudták, hogy ott lehetett lánya esküvőjén. Síbalesete óta a szűk családján kívül senki nem látta az egykori pilótát, ezért sokan azt remélték, hogy a mostani megjelenése egyet jelent azzal, hogy valamilyen pozitív változás következett be az állapotában. Egy vezető idegsebész azonban keserű hírekkel szolgált ezzel kapcsolatban, a szakértő szerint ugyanis „minden arra utal, hogy nincs jól".

Michael Schumacher
Michael Schumacher állapotáról számolt be egy idegsebész
Forrás: AFP

Tragikus hírekkel szolgált az idegsebész Michael Schumacher állapotáról

Sajtóértesülések szerint Michael Schumacher ott volt a lánya esküvőjén, annak ellenére, hogy a 2013-as, életveszélyes síbalesete óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Sokan ezért úgy gondolták, hogy valamilyen pozitív fordulat követlezett be az egykori pilóta állapotában,  ám egy vezető idegsebész cáfolja ezeket a feltételezéseket.

Jussi Posti - a finnországi Turku Egyetemi Kórház idegsebészeti és traumás agysérülésekkel foglalkozó osztályának vezetője - azt mondta: „Ha a házában egy kórházat építettek fel, ahol kórházi körülmények között van, akkor úgy tűnik, hogy a legtöbb időt kórházban töltötte. A rendelkezésre álló információk alapján nem hiszem, hogy nagyon aktív életet él. 

Minden arra utal, hogy nincs jól. Ágyhoz kötött betegként a legtöbb ember annyira törékennyé és merevvé válik, hogy ennyi év után már nem lehet felkelteni az ágyból

Figyelembe véve azt a kevés információt, ami Michael Schumacher jelenlegi egészségi állapotáról kiderült, a szakértő ragaszkodik ahhoz, hogy az F1-es legenda állapota valószínűleg nem változott.

„Ez azt sugallja, hogy valószínűleg ugyanabban az állapotban volt az elmúlt évtizedben. Kétlem, hogy ebben a szakaszban bármi hirtelen változás történt volna" - mondta Jussi Posti. „Az ilyen páciensek jellemzően az első két évben regenerálódnak annyira, amennyire tudnak, ezután általában beáll a gyógyulás szintje" - mondta a szakértő, vagyis az első két év letelte után már nem remélhető javulás. 

A legutóbbi információk szerint Michael Schumacher nem tud beszélni. 

Michael nem beszél, a szemeivel kommunikál. Csak három ember látogathatja meg, és én tudom, hogy kik ők. Spanyolországba költöztek, és a felesége kórházat alakított ki abban a házban

- mondta Flavio Briatore, a korábbi Formula–1-es vezető volt felesége, Elisabetta Gregorac.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.