Sallai Nóra narkózisban, lélegeztetőgépen van: a szakember szerint ennek következményei lesznek

Sallai Nóra
Hot! -
intenzív osztály Sallai Nóra balesete Sallai Nóra kisfia
Szegedi László intenzív terápiás főápoló elmondta az első 30 nap a legkritikusabb. Sallai Nóra légzését gép segíti.

Tíz napja kezelik kórházban Sallai Nóra színésznőt, aki kisfiával éppen egy családi rendezvényről ment haza, amikor egy 130-cal száguldó BMW letartolta őket. A színésznő még mindig élet és halál között lebeg, több műtét vár rá. 

Sallai Nóra lélegeztetőgépen van
Sallai Nóra lélegeztetőgépen van
Forrás: Hot!

Sallai Nóra még mindig válságos állapotban van, kisfia, Bende elhunyt

A színésznőt a baleset óta intenzív osztályon kezelik: kollégái irányított véradást szerveztek számára, úgy tudni több műtére lesz szüksége. A kisfiút életét - bár a karambol helyszínén újraélesztették  - nem tudták megmenteni: a szörnyű hér hétfőn érkezett, a kis Bende elhunyt. Sallai Nóra egyelőre nem tudja, hogy elvesztette gyerekét.

Az első hét, majd az első 30 nap kritikus

Szegedi László szakápoló, intenzív terápiás főápoló a Bors kérdésére elmondta, hogy általánosságban mi történhet Sallai Nóra színésznővel az intenzív osztályon, valamint hogy milyen időintervallum a legkritikusabb az édesanya számára. „Az Intenzív Terápiás osztályon fenntartják a légzési, keringési életfunkciókat. Szükség esetén becsövezzük a mellkast, kialakult légmell, vagy folyadékgyülem miatt. Folyamatos a vérvétel, a sav-bázis háztartás fenntartása. Ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap kritikus időszak” - nyilatkozta, és hozzátette a tartós lélegeztetést általában narkózisban végzik. Szegedi elmondta: Sallai Nóra lélegeztetőgépen van, a gépi lélegeztetésnek pedig valószínűleg szövődményei lesznek, de az életmentés az első.

További híreinket a tragédiáról itt olvashatod. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.