A 75 éves brit uralkodónál januárban diagnosztizáltak rákot. Bár Károly király mindig is híres volt egészségtudatos életmódjáról, most még nagyobb hangsúlyt fektet az étrendjére.
Károly király a gyógyulás érdekében orvosai tanácsára komoly változtatásokat vezetett be az étrendjében: a vörös húst avokádóra cserélte, hogy segítse szervezete regenerálódását és támogassa a rák elleni küzdelmet. A BBC egykori királyi tudósítója, Jennie Bond szerint a vörös hús elhagyása nem jelentett komoly lemondást Károly számára. Elmondta, hogy a király régóta ügyel arra, hogy étrendjét egyszerű és természetes ételek alkossák, és eddig is gyakran tartott húsmentes napokat. „Mindig is nagyon tudatos volt az étrendjével kapcsolatban – nagyon ritkán ebédelt. Sok éven át szándékosan kerülte a húst és a halat heti két napon” - nyilatkozta. Bond hozzátette, hogy a király a tejtermékek fogyasztását is korlátozza. Eddig környezetvédelmi megfontolásból tette, most azonban az egészsége miatt is fontos számára ezeknek az ételeknek a kerülése.
A király egyébként is a mértékletes táplálkozást és bioételeket részesíti előnyben. Korábbi séfje, Graham Newbould szerint Károly egészséges reggelije rendszerint házi készítésű kenyeret, friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.