Céline Dion évtizedek óta küzd a betegségével: boldog volt, amikor végre diagnosztizálták

Céline Dion
YouTube/Prime Video -
harc betegség Céline Dion
Évtizedekig tartó küzdelem után az énekesnő boldog volt, amikor végre kiderült, mi is a baj. Céline Dion merevember-szindrómával küzd, ami egyelőre nem gyógyítható.

Az 56 éves Céline Dion évtizedek óta küzd a merevember-szindrómával, de csak néhány éve diagnosztizálták. Az énekesnő elmondta, boldog volt, amikor végre kiderült, mi a baja még úgy is, hogy a betegsége nem gyógyítható.

Céline Dion
Céline Dion boldog volt, amikor végre diagnosztizálták
Forrás: Forrás: Valerie Macon / AFP

Céline Dion boldog volt, amikor végre kiderült, mivel küzd

"Talán furcsának tűnhet, hogy ezt mondom, de boldog voltam, amikor megmondták, mi az. Végre együtt tudtam élni ezzel a betegséggel, és nem kellett tovább szenvednem tőle" - árulta el az énekesnő, aki 2022-ben közölte a világgal, merevember-szindrómája van. Ennél azonnban jóval hamarabb kezdődtek a tünetek. "Remélem, hogy ez nem riasztja el az embereket a diagnózistól, hanem inkább figyelmeztetni fogja őket. Nekem 17 évembe telt, mire megértettem, mi folyik itt. Könyörgöm, ne várjanak ennyit!" 

Az énekesnő 2008-ban észlelte először, hogy valami nincs rendben a hangja ugyanis megremegett, amikor magas hangokat próbált kiénekelni, ezután izommerevséget kezdett tapasztalni. "Nehezen mozogtam. Valamire támaszkodnom kellett, hogy tudjak járni" - mondta a sztár. "Évekig, évekig elzárkóztam előle. Elrejtettem a barátaim, a családom, a gyerekeim elől... Addig tartottam magam, ameddig csak lehetett" - tette hozá. Végül a koronavírus alatt lett ideje arra, hogy a probléma végére járjon. 

Céline Dion életéről, sikereiről és a betegséggel vívott harcról egy őszinte dokumentumfilben számol be, amely június 25-től lesz elérhető.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.