Szívszorító: Alzheimer-kórral küzd a Szerelmünk lapjai sztárja, Gena Rowlands

The Notebook (2004) usa
Photo12 via AFP/ - Photo12 via AFP
demencia Gena Rowlands Szerelmünk lapjai Alzheimer-kór
A legendás színésznő fia jelentette be a szomorú hírt. A Szerelmünk lapjai sztárja, Gena Rowlands Alzheimer-kórral küzd.

Fia, Nick Cassavetes színész és rendező közölte a szomorú hírt: édesanyja, a Szerelmünk lapjai című nagysikerű romantikus film sztárja Alzheimer-kórral küzd.

N oublie jamais Gena Rowlands a Szerelmünk lapjai című filmben
Gena Rowlands a Szerelmünk lapjai című filmben
Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Melissa Moseley / New Line Cinema

Alzheimer-kórral küzd a Szerelmünk lapjai sztárja, Gena Rowlands

Alzheimer-kórral küzd Gena Rowlands többszörös Primetime Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő. Láthattuk őt az Egy hatás alatt álló nő című filmben, valamint az Egy másik asszonyban is, ám 

sokak számára a 2004-es Szerelmünk lapjai című romantikus drámából ismerős. A film középpontjában egy idős házaspár áll, 

Noah Calhoun (James Garner) és Allie Nelson (Gena Rowlands). Noah rendszeresen felolvas egy történetet egy régi jegyzetfüzetből Allie-nek, aki Alzheimer-kórban szenved és nem emlékszik a múltjára...

Nicholas Sparks azonos című regénye alapján készült a film, melyet Nick Cassavetes rendezett, aki Gena Rowlands fia. Nem véletlenül választotta édesanyját az idősebb Allie megformálására.

"Anyukámat választottam az idősebb Allie szerepére, sok időt töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk az Alzheimer-kórról, és arról, hogy hitelesek szeretnénk lenni..." - mondta a színésznő fia, aki ezután elárulta, az édesanyja öt éve Alzheimer-kórban szenved.

 A családjukban nem ismeretlen a betegség, a színésznő édesanyja is ezzel küzdött, ami nagyban befolyásolta döntését abban, hogy vállalja-e a Szerelmünk lapjai szerepét.

 "Átmentem ezen az anyámmal, és ha nem Nick rendezte volna a filmet, nem hiszem, hogy belevágtam volna - egyszerűen túl nehéz" - osztotta meg Gena korábban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.