Csupán 30 percet alszik egy nap a japán férfi: azt állítja, kétszer annyi ideig él majd

kísérlet alvás kialvatlanság
Megdöbbentő, amit a japán Daisuke Hori állít. A férfi szerint napi 30 perc alvással meghosszabbíthatja az életét.

A japán Daisuke Hori azt állítja, hogy már csak napi 30 perc alvás, amire szüksége a normális működéshez. Úgy véli, ezzel a módszerrel megduplázza az élethosszát. 

Napi 30 perc alvás: a japán Daisuke Hori erre esküszik
Napi 30 perc alvás: a japán Daisuke Hori erre esküszik
Forrás: Youtube

Napi 30 perc alvás lenne a hosszú élet titka? 

Daisuke Hori azt állítja, módszeresen tréningezte magát arra, hogy napi 30-45 percnyi alvásra legyen szüksége az életbenmaradáshoz, az életminősége javításához, ráadásul úgy véli, ezzel meghosszabbítja az életét. A férfi a Will You go with me? című valóságshow-ban szerepelve meg is mutatta, hogy miként piheni ki magát. Kiderül, hogy ezt a rövid ideig tartó alvást hajnalra időzíti. „A fókuszt a hosszabb alvás helyett a jobb minőségű alvásra kell helyezni. Ez a kulcsa annak, hogy legyen elég energiánk. Ha evés előtt egy órával sportolsz vagy kávézol, elkerülheted az álmosságot” - mondta Hori, azt azonban hozzátette, hogy senki se kísérletezzen egymaga az ő módszerével. 

 

Az orvosok beleborzongtak a módszerbe 

Nancy Foldvary-Schaefer alvásgyógyász szakorvos a Cleveland Clinicnek arról beszélt, hogy az elegendő alvás kulcsfontosságú a „szív- és érrendszeri egészség, az anyagcsere egészsége, sőt az agy egészsége szempontjából”, mivel segít „hogy a tápanyagok beépüljenek, alvás közben távolítja el a test a mérgező anyagokat és akkor töltődünk fel a következő napra eltávolítani a mérgező anyagokat és feltöltődni a következő napra”. „Nem hogy fél óra nem elég ehhez, de még azt is megérezzük, ha egy-másfél órával kevesebbet alszunk, mint szoktuk. Ha nem pihenjük ki magunkat, másnap fáradtságtól, ingerültségtől, fokozott szorongástól, feledékenységtől szenvedünk - és ezek csak a rövid távú hatások.  „Hori érvelése nem állja meg a helyét, a kialvatlanság hatásait nem lehet visszafordítani koffeinnel” - nyilatkozta Foldvary-Schaefer.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.