Ezt a 3 ételt soha ne edd a repülőtéren, mert súlyos fertőzést okozhatnak

Sok utazó választja a repülőtéri gyorsétkezést a járata előtt, de ha el akarod kerülni, hogy megbetegedj, érdemes jól átgondolnod, hogy mit eszel. Az étel- és italtermékek káros baktériumokkal szennyeződhetnek, ha nem megfelelő hőmérsékleten tárolják őket, vagy nem tiszta körülmények között kezelik őket. Még ha ezek az ételek nem is rossz ízűek, a betegség kockázata akkor is fennáll, ugyanis nem tudjuk pontosan mennyire vannak szabályozva a reptéri ételek. Mutatjuk melyik 3 ételt kerüld el, ha nem szeretnél megbetegedni.
„Amint az élelmiszerek elérik a repülőtéri szolgáltatási területeket, megfelelően kell tárolni, kiolvasztani és előkészíteni őket, szigorúan betartva az élelmiszerbiztonsági előírásokat.”-magyarázta Francine Shaw élelmiszerbiztonsági tanácsadó, aki éveket töltött a repülőtéri létesítmények ellenőrzésével. „Ellenkező esetben az ételmérgezés kockázata minden lépéssel nő.”
Gyakori, hogy az előrecsomagolt szendvicsek hosszabb ideig nincsenek biztonságos hőmérsékleten tárolva, ami növeli a baktériumok szaporodásának esélyét, így az ételmérgezés kockázatát is. Különösen figyelj oda akkor, ha ezek a termékek egy ajtó nélküli hűtőegységben vannak tárolva, mert előfordulhat, hogy a hőmérséklet nem elég hideg.
Érdemes elkerülnöd a leveles zöldségeket, paradicsomot és az olyan salátákat és szendvicseket, amelyek nyers csírákat tartalmaznak, mert ezek is betegséget okozhatnak, ha szobahőmérsékleten tartják őket órákig. De milyen előre csomagolt ételeket érdemes venni? Shaw az olyan rágcsálnivalókat ajánlja, amelyek lezártak és hosszabb eltarthatósági idejűek, mint a diófélék, granolaszeletek és aszalt gyümölcsök.
A gyorsétkezős pultoknál vagy a repülőtéri váróban kínált előre felvágott gyümölcs egészséges opciónak tűnhet, de kockázatos lehet, ha nem kezelik megfelelően. A gyümölcs számár a védelmet a héja adja, ha pedig ezt eltávolítják, akkor ki vannak téve a baktériumoknak.
Ha nem megfelelően hűtik ezeket a gyümölcsöket, akkor akár a szalmonellafertőzés is előfordulhat. Ezek helyett válassz friss gyümölcsöt, amelynek még rajta van a héja.
A dedikált sushiéttermek szigorú kezelési eljárásokat tartanak, a repülőtéren ez viszont kihívást jelenthet, ami kockázatos, hiszen a nyers halban rengeteg baktérium lehet. Ha fehérjére vágysz, akkor fogyassz inkább főtt tenger gyümölcseit (például grillezett garnélát vagy lazacot), főtt húsokat (például grillezett csirkét) vagy növényi alapú fehérjét.
A szakértő a meleg, főtt ételeket részesíti előnyben a repülőtéren, mint a pizza és a melegszendvicsek, vagy bármi olyan, amit szobahőmérsékleten lehet tárolni, mint a kenyerek vagy péksütemények.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.