Egyetlen lédús gyümölcs megelőzheti a szívbetegségeket: ezt fogyaszd

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint csökkentheti a szívbetegségek kockázatát az egyik legfinomabb gyümölcs.
A gyümölcsök amellett, hogy isteni finomak, jót is tesznek a szervezetünknek: a szőlő például megvédheti az időseket az izomvesztéstől, a narancs csökkentheti a depresszió kockázatát, az alma és a görögdinnye pedig megelőzheti a vastagbélrákot. Egy új tanulmány szerint pedig a gyakori mangófogyasztás előidézheti a szív egészségének javulását, sőt, még az inzulinrezisztenciát is csökkentheti a túlsúlyos vagy elhízott felnőtteknél.
A kutatás ugyanis azt vizsgálta, hogy a friss mangó fogyasztása hogyan befolyásolja az inzulinérzékenységet az elhízott, alacsony fokú krónikus gyulladásban szenvedőknél.
48 résztvevő vett részt a tanulmányban, ebből 24 ember nem változtatott étkezési szokásain, a másik 24 ember viszont napi két adag mangót evett meg négy héten keresztül. Az eredmények megdöbbentőek voltak: a gyümölcsöt fogyasztók esetében jelentősen csökkenést tapasztaltak az inzulinrezisztenciában, a hasnyálmirigy azon képessége pedig, hogy inzulint termeljen és glükózt szabadítson fel, rohamosan nőtt.
Ezekből az eredményekből az következik, hogy a rendszeres mangó fogyasztás csökkentheti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ezáltal javítja a szív egészségét.
A tanulmány pedig azt mutatja, hogy a mangó hozzáadása az étrendhez egyszerű és élvezetes módja lehet a jobb inzulinműködés támogatására a túlsúlyos vagy elhízott embereknél.
Ráadásul a hízás miatt sem kell aggódnunk, mivel mindkét kutatásban részt vevő csoport ugyanannyi kalóriát fogyasztott, de a mangó csoport testösszetétele változatlan maradt, míg a másik csoport enyhe, de jelentős testsúlynövekedést tapasztalt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.