Krumpligombóc baconba tekerve
Hozzávalók:
2 kg burgonya
3 tojás
bors
só
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 csomag bacon
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetejét megszórom a liszttel, gombócokat készítek belőle, amiket beletekerek a baconbe. Tepsibe rakom, és addig hagyom a sütőben, amíg aranybarnára sül. Egy finom salátával önállóan fogyasztható, de sültekhez is kiváló köret.
Letti szelet
Hozzávalók:
3 kocka Ráma margarin
2 evőkanál méz
1 csomag fahéj
1 kg liszt
1 csomag kakaópor
2 evőkanál tejföl
7 tojás
1 kg porcukor
10 dkg darált dió
3 csomag vaníliás pudingpor
1 dl Bailey's
5 csomag vaníliás cukor
3 liter tej
1 csomag sütőpor
1 doboz kefír vagy natúr joghurt
1 tábla étcsoki
Elkészítés:
Két kocka Ráma margarint egy tálba helyezek, hozzáadom a porcukrot, a kakaóport, a fahéj háromnegyedét, négy tojássárgáját, és habverővel habosra keverem. Beleteszem a Bailey's-t, a darált diót, a tejfölt, folyamatos kevergetés mellett adagolok hozzá annyi lisztet, hogy omlós tésztát kapjak. Lisztezett deszkára teszem a tésztát, kicsit megformázom, és négyfelé osztom. A tésztákat vékonyra nyújtom.
Felfordítom a tepsit, egy sütőpapírt helyezek rá, vajjal megkenem, majd sodrófa segítségével ráhelyezem a tésztát. 180 fokos előmelegített sütőben kevés ideig sütöm. Mikor megsültek, félreteszem hűlni. A tejet megmelegítem.
Közben három tojást a pudingporral és három zacskó vaníliás cukorral simára keverek, majd a meleg tejhez hozzáadom és pudingot készítek. Hagyom kihűlni.
A Rámát egy tálba teszem, eldolgozom a mézzel, egy kevés Bailey's-zel, a maradék vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadok fél tábla étcsokit lereszelve.
Mikor a puding kihűlt, összekeverem a két krémet.
A kihűlt tésztalapok végeit levágom, majd egyenként lerakom, megkenem a krémmel, és folyamatosan egymásra helyezem őket. A negyedik tésztalap tetejére is krémet kenek, majd a korábban levágott végeket rámorzsolom a sütemény tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.