Rakott krumpli
Hozzávalók:
6 db nagy burgonya
6 főtt tojás
20 dkg gépsonka
1 szál füstölt kolbász
A szószhoz:
5 nyers tojás
1 csomag kockára vágott bacon
30 dkg reszelhető sajt
1 nagy doboz tejföl
csipetnyi bors
A krumpli elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd karikára vágom. A kolbászt és a megfőzött tojásokat felszeletelem, a gépsonkát hosszú csíkokra vágom, és mindezt egy tűzálló edényben szép sorban lerakom. Elkezdem rétegezni a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt, majd a gépsonkát. Az egészet meglocsolom a szósszal, majd tovább rétegezem, amíg el nem fogynak. A lényeg, hogy a tetejére burgonya kerüljön. A megmaradt szósszal meglocsolom az egészet. Reszelt sajttal megszórom, és húsz percig sütöm az előmelegített sütőben.
A szósz elkészítése:
A szalonnát zsírjára pirítom, majd leveszem a tűzről, hogy kissé kihűljön. Hozzáadom a tejfölt, az öt darab felvert tojást, a reszelt sajtot és a csipetnyi borsot, majd az egészet jól elkeverem. Lényeg, hogy a szósz locsolható legyen. Ha túl sűrű, adok hozzá még tojást, hiszen a rakott krumpli bármennyi nyers tojást elbír.
Tippünk: Tölts fel te is receptet! |
Patrícia marcipános sütije
Hozzávalók:
18 tojás
18 evőkanál liszt
20 evőkanál cukor
1 kg marcipán (lehet több színű)
1 doboz szerencsi kakaópor
2 db Rama margarin
1 kg porcukor
1 csomag csokis pudingpor
2 dl tej
1-1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
Hat tojást hat evőkanál cukorral gépi habverővel elkeverek, amíg sűrű habot nem kapok. Hat kanál liszthez hozzáadom a sütőpor felét, lazán elkeverem, majd a masszát egy kikent tepsibe öntöm. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül negyed órát sütöm. A másik két lappal ugyanígy járok el. A lapokat félreteszem hűlni, és elkészítem a csokis krémet. A tejet felforralom, majd a pudingporral és két evőkanál cukorral csokis pudingot készítek. Amíg hűl a puding, a Rama margarint a porcukorral, a kakaóporral elkeverem, majd a kihűlt pudinghoz adom.
Közben a marcipánokat porcukorral meghintett gyúródeszkára helyezem, és kinyújtom. Megkenem az első tortalapot csokikrémmel, ráhelyezem a kinyújtott marcipánt, majd egy újabb lapot helyezek rá, amíg el nem fogynak. A sütemény tetejére szintén csokikrém és marcipán kerül.
Tippünk: Tölts fel te is receptet! |
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.