Indiai burgonya és karfiol filo |
Hozzávalók: |
- 3 evőkanál olaj és még egy kevés a filo - rétes - tészta bekenéséhez
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál garam masala és még egy kevés a tálaláshoz
- 3/4 teáskanál kurkuma
- 3 cm hosszú friss gyömbér, meghámozva és lereszelve
- 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
- 2 db nagy burgonya, meghámozva, közepes kockákra vágva
- fél csokor friss koriander, felaprítva
- 1 csomag rétestészta
- tej a tészta tetejének megkenéséhez (vegán verzióban bekenhetjük szója- vagy rizstejjel is)
- só, bors
- 1 csésze víz
Elkészítés: |
Tudtad? |
Az Origo Borbár ajánlata: Polgár Pince Pannon Borrégió Rosé 2009 |
Vegetariánus ízkavalkád, melyben az intenzív fűszerességet a joghurtszósz hivatott lekerekíteni. Két utat választhatunk: vagy egy jól harmonizáló, az ételt kiegészítő borral fogyasztjuk a vacsorát, ez esetben a fehérek irányába keresgélnék, és egy félédes fűszeres tramini - gewürtztraminer - lenne a választás, vagy egy friss, üde, visszafogott aromákat mutató, játékos savassággal rendelkező bor lehet kellemes kiegészítője ennek a fogásnak, esetleg némi szénsavassággal.
Egy rosét választottam végül, ami kellemes savasságával, visszafogott gyümölcsösségével minden falat után frissítőként szolgálhat, lazítva az étel szerkezetét. A Polgár Pince 2009-es roséja egy igazi üde, málnás, ribiszkés jegyeket mutató, üde savakkal rendelkező bor, ami szépen harmonizál ezzel az étellel.
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.