Sertéssült almával |
Hozzávalók: |
- 400 gramm sertéslapocka - felhasználás előtt tegyük mélyhűtőbe 2 órára, majd kivéve szeleteljük vékonyra, így gyorsabban sül meg és puhább is lesz a hús
- pác kínai fűszerekkel - marináljuk a húst 20-30 percig 1 evőkanál vodkából, 1 evőkanál szójaszószból és 2 teáskanál kínai ötfűszerkeverékből készült pácban
- 1 teáskanál tápióka-keményítő
- 1 nagy savanykás alma, 5 mm vastagságúra szeletelve
- só és bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés: |
Adjuk a keményítőt a pácolt hússzeletekhez. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és kezdjük el sütni a húst, közben kevergessük. Adjuk hozzá az almaszeleteket, és pirítsuk még néhány percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!
Tudtad? |
Kozári István Origo borbár ajánlata: 2007-es Disznókő furmint |
Az almás sertéssült itt édes fűszerekkel egészül ki, vagyis olyan bort keressünk hozzá, melynek ízeiben almás, fűszeres jegyek fedezhetőek fel. Emellett szépen kiegészíthetné némi fás jelleg, ami a hordós érlelésnek köszönhető. Nem választanék túlságosan gyümölcsös aromákkal rendelkező fajtát, inkább a szójaszószhoz illeszkedő, az ásványos ízekre és a savanykás almát kiegészítő karakteres savakra koncentrálnék.
Egy klasszikus tokaji furmintra gondoltam, hiszen ennek a fajtának jellemző aromái a citrusos, fehér gyümölcsös, almás jegyek, ami kellemes és élénk savakkal párosul. A Disznókő 2007-es furmint markáns savai jól illeszkednek a sertéssülthöz, amit a fehér húsú gyümölcsökbe illeszkedő fás fűszeresség egészít ki. Lecsengésében a termőhelyre jellemző ásványok hagynak kellemes érzetet, melyek szépen kiegészítik a szójaszósz sós ízét.
Makifood főzőiskola
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.