Biztosan előfordult már veletek is, hogy elszámítottátok magatokat, és túl sok kiflit vettetek a péknél. Hát most tegyetek rá még egy lapáttal, mert mutatunk egy csodálatos édességet: kiflivel.
Hozzávalók 6 személyre:
60 dkg savanykás alma
12 dkg baracklekvár
10 darab kifli
8 tojás sárgája
1,2 liter tej
5 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
a habhoz:
8 tojás fehérje
6 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a kristálycukorral felforraljuk. Közben a kifliket felkarikázzuk, és egy keverőtálba helyezzük. A felforralt tejet lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután a tojásos tejet ráöntjük az előkészített kiflikre és megvárjuk, amíg az összes tejet magába szívja. Vajjal kikent tortaformába öntjük, majd egyenletesre simítjuk és beterítjük a hámozott, kimagozott és vékony cikkekre vágott savanykás almával, a tetejét megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd 160 fokos sütőben 20 percig sütjük. A megmaradt tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd az elősütött torta tetejére kenjük, 180oC fokon résnyire nyitott sütőajtónál körülbelül 10-15 percig sütjük. Hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Extra tippünk:
A tojások felveréséhez hűtött tojásfehérjét és egy pici sót használjunk, így gyorsabban végzünk majd a munkával és keményebb lesz a habunk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.