máglyarakás kifli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Biztosan előfordult már veletek is, hogy elszámítottátok magatokat, és túl sok kiflit vettetek a péknél. Hát most tegyetek rá még egy lapáttal, mert mutatunk egy csodálatos édességet: kiflivel.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 6 személyre:

60 dkg savanykás alma
12 dkg baracklekvár
10 darab kifli
8 tojás sárgája
1,2 liter tej
5 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

a habhoz:

8 tojás fehérje
6 dkg kristálycukor


Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a kristálycukorral felforraljuk. Közben a kifliket felkarikázzuk, és egy keverőtálba helyezzük. A felforralt tejet lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután a tojásos tejet ráöntjük az előkészített kiflikre és megvárjuk, amíg az összes tejet magába szívja. Vajjal kikent tortaformába öntjük, majd egyenletesre simítjuk és beterítjük a hámozott, kimagozott és vékony cikkekre vágott savanykás almával, a tetejét megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd 160 fokos sütőben 20 percig sütjük. A megmaradt tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd az elősütött torta tetejére kenjük, 180oC fokon résnyire nyitott sütőajtónál körülbelül 10-15 percig sütjük. Hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.


Elkészítési idő: 60 perc

Extra tippünk:

A tojások felveréséhez hűtött tojásfehérjét és egy pici sót használjunk, így gyorsabban végzünk majd a munkával és keményebb lesz a habunk is.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.