A menzai paradicsomlevessel ellentétben, ezt a paradicsomban gazdag sűrű, olaszos krémlevest hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
300 gr fürtös paradicsom
1 ek kókuszolaj
1 cserepes bazsalikom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 bio zöldségleveskocka
1 liter víz
só, bors, vegamix, füstölt paprika, oregano, bazsalikom
1 dl szójatejszín
1 ek nádcukor
Elkészítés:
1. A hagymát kókuszolajon megdinszteljük, majd rádobjuk az aprított fokhagymát is.
2. A paradicsomokat összevágjuk és beletesszük a lábasba. Felöntjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a fűszereket. Lefedve kb. 15 percig főzzük.
3. Ha a paradicsomok szétfőttek, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a növényi tejszínt, friss bazsalikomleveleket aprítunk bele, és egy botmixer segítségével krémessé pürésítjük. Tányérokba tálaljuk, és megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.
Elkészítési idő: 35 perc
Szükséges eszközök: leveses fazék, közepes merőkanál, kések, botmixer
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.