Ennek a végtelenül egyszerű fogásnak a titka, hogy a paradicsom ízét fahéjjal párosítjuk. A fehérbor pedig szinte kötelező eleme a tésztaételeknek, mert gazdagítja és kiemeli az ízeket.
Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg paradicsom vagy 0,5 l hámozott paradicsomkonzerv
1 csomag, 500 g-os penne
fél dl száraz fehérbor
fél dl olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál só
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés: Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, az őrölt fahéjat, a száraz fehérbort és a bazsalikomot, majd fedő alatt 10 percig forraljuk. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, és leszűrve a szószhoz adjuk. Forrón tálaljuk.
Extra tippünk:
Ízlés szerint ízesíthetjük 1 evőkanál barnacukorral is a szószt, de ezt inkább akkor tegyük, ha konzervparadicsommal dolgozunk, és ragaszkodunk a kicsit édeskésebb szószhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.