A Főzés6alma elnevezésű tankonyhában gyűlt össze a csapat, Kinga, Daniellaés Gabi illetve a céljaik eléréséhez szükséges megfelelő fizikai állapotot garantáló mozgáskoordinátorok, a Life.hu sztárszerzői, a Vitalteamtagjai, Kropkó Péter és Gajdos Tamás. Az ő jelenlétükre azért volt szükség, hogy ők is lássák, milyen ételeket fogyasztanak majd az aktív fizikai megterhelés mellett a lányok. A főzés jó hangulatban telt miközben az OÉTIdietetikusainak köszönhetően mindenki személyre szabott tanácsokkal gazdagodott az étkezés terén - Kinga megtudta, mire kell odafigyelnie főzéskor arra, hogy az immunrendszerét erősíteni tudja, Daniella tanácsokat kapott a kalóriaszegény táplálkozáshoz, Gabi pedig megtudta, hogy milyen fontos tápanyagokkal segítheti a szervezetét 50 év felett.
Íme, az elkészített zöldborsó püréleves receptje:
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg vöröshagyma, 50 ml olívaolaj, 100 ml zsírszegény tej, 3 gr só, 1 gr bors, zöldség alaplé
Elkészítés: A megtisztított hagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megpároljuk. Rádobjuk a zöldborsót kiolvadt állapotban. Hozzáadjuk a sót és a borsot majd 3-4 perc múlva felöntjük kb. 4 dl zöldség alaplével. Miután felforrt, 1-2 perc főzés után a levest turmixgépbe öntjük, és teljesen simára dolgozzuk. Visszaöntjük a lábosba, és még egyszer felforraljuk. Ha túl sűrű, tovább higíthatjuk zöldség alaplé hozzáadásával. Friss mentával díszítjük.
Hamarosan további recepteket is mutatunk.
Tudj meg többet az egészséges táplálkozásról a Vitalteamoldalán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.