Régi nagy kedvencünk a Cézár-saláta, mert tele van finom zöldségekkel és mégis laktató. Most megtanulhatjuk, hogyan készül sztárséf módra, parmezánnal és kuszkusszal.
Hozzávalók 4-6 személyre:
25 dkg csirkemellfilé
8 dkg parmezánsajt
10 dkg kuszkusz
2 szelet kenyér
2 fej római saláta
5 evőkanál étolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
az öntethez:
1 kávéskanál szardella
1 teáskanál mustár
2 dl tejföl
1 tojássárgája
1 dl étolaj
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
Forró serpenyőben, az olajon pirosra sütjük a sóval, a borssal és a fokhagymával ízesített, ujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemellet. Miután minden oldaluk szép pirosra sült, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A visszamaradt kevés fokhagymás olajon megpirítjuk a szintén csíkokra vágott kenyeret. A római salátát hosszában vékonyabb cikkekre vágjuk, majd alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük. A kuszkuszt keverőtálba tesszük, leöntjük 1,6 dl forró vízzel, rövid kevergetés után állni hagyjuk, és kihűtjük. Az öntethez a szardellát villával összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Habverővel elkeverjük, majd apránként, folyamatos keverés közben hozzácsurgatjuk az olajat. A besűrűsödött krémhez hozzáadjuk a tejfölt és a 10 evőkanál hideg vizet. Alaposan elkeverjük úgy, hogy sűrűn folyó mártást kapjunk. A salátacikkeket tálra helyezzük, lelocsoljuk a "Cézár-krémmel", megszórjuk a kihűlt, megpuhult kuszkusszal, a lereszelt parmezánsajttal, a pirított csirkemellel és a kenyércsíkokkal.
Extra tipp:
Cikkekre vágott főtt tojást is adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.