Lázár Chef receptjei kalács sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Mutatunk egy ízletes reggelit - remek desszert is -, az elkészítése pedig tényleg csak pár percet vesz igénybe.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet kalács
lekvár ízlés szerint
2 darab tojás
1 dl étolaj
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só

Elkészítési idő: 4-5 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A friss kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A bundáskalács készítése alapvetően megegyezik a bundáskenyér készítésével, csak édesebb ízt kölcsönzünk neki. A tojásokat felütjük egy bögrében, alaposan összedolgozzuk a sárgáját a fehérjével, ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a kristálycukrot és a csipetnyi sót. A kalácsszeleteket 3 másodpercre az ízesített felvert tojásokba mártjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 másodpercig benne hagyjuk. Ezt követően kivesszük, lecsöpögtetjük, és a forró étolajba tesszük. A kalácsszeleteket érdemes fedővel lefedni. 1 perc elteltével levesszük a fedőt, és megfordítjuk a kalácsszeleteket. Az elkészült bundáskalácsot lekvárral kínáljuk.

Extra tipp

Még durvább a reggeli, ha a kalács egyik oldalát Nutellával vagy lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a másik szelet kalácsot is, és így az egészet forgatjuk meg a tojásban, majd sütjük ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.