Mutatunk egy ízletes reggelit - remek desszert is -, az elkészítése pedig tényleg csak pár percet vesz igénybe.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet kalács
lekvár ízlés szerint
2 darab tojás
1 dl étolaj
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
Elkészítési idő: 4-5 perc
Elkészítés:
A friss kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A bundáskalács készítése alapvetően megegyezik a bundáskenyér készítésével, csak édesebb ízt kölcsönzünk neki. A tojásokat felütjük egy bögrében, alaposan összedolgozzuk a sárgáját a fehérjével, ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a kristálycukrot és a csipetnyi sót. A kalácsszeleteket 3 másodpercre az ízesített felvert tojásokba mártjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 másodpercig benne hagyjuk. Ezt követően kivesszük, lecsöpögtetjük, és a forró étolajba tesszük. A kalácsszeleteket érdemes fedővel lefedni. 1 perc elteltével levesszük a fedőt, és megfordítjuk a kalácsszeleteket. Az elkészült bundáskalácsot lekvárral kínáljuk.
Extra tipp
Még durvább a reggeli, ha a kalács egyik oldalát Nutellával vagy lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a másik szelet kalácsot is, és így az egészet forgatjuk meg a tojásban, majd sütjük ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.