Ha a nyár folyamán friss halat fogunk vagy kapunk, akkor és csakis akkor (!) érdemes elkészíteni. :-)
Hozzávalók 4 személyre:
1 darab édesvízi vagy tengeri hal/fő
10 dkg vaj
4 darab citrom
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
Elkészítési idő: 30 perc
A hal lehet keszeg, kárász, compó, süllő, ezek egészben, de jó a pontyfilé is, csak ne patkó legyen. A kisméretű tengeri halak közül is jó majdnem mindegyik, kivéve a makrélát, akkor pedig, ha nagy testű halból készítjük, pl. lazacból, használjunk filét. A hal belsőségeit, pikkelyeit távolítsuk el, majd mossuk át bő vízzel. Megsózzuk kívül-belül, és belemasszírozunk 1 gerezd zúzott fokhagymát a beirdalt húsába. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd belehelyezzük a halat. Közepes lángon, lefedve, kb. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, rácsavarjuk a citrom levét, ropogósra sütjük, és már tálalhatjuk is.
Extra tipp
Friss citrommal, zöld salátával, balzsamecettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.