Felséges desszert lett a szegények eledele - ilyen a mákos guba gazdagon

Forrás: Lázár Chef -
mákos guba Lázár Chef receptjei sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

6 darab szikkadt kifli
0,5 l tej
8 dkg méz
8 dkg darált mák
8 dkg porcukor
4 dkg vaj
fél citrom reszelt héja
1 darab vaníliarúd
1 darab szegfűszeg

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázár Chef



Elkészítés:

A szikkadt kifliket felkarikázzuk, és egy nagy keverőtálba helyezzük. A tejet felforraljuk a mézzel, belefőzzük a szegfűszeget és a hosszában félbevágott vaníliarudat. Miután a tej felforrt, ráöntjük a kiflikarikákra, és óvatosan, nehogy megtörjenek a karikák, átkeverjük. A darált mákot összekeverjük porcukorral és reszelt citrom héjával, majd a kiflire öntjük, és óvatosan átkeverjük. A hideg vajjal kikent tűzálló edénybe öntjük a mákos kiflikarikákat, a tetejére csepegtetjük a maradék vajat, majd 160 fokos sütőben megsütjük - vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Extra tippünk

A kiflik helyett használhatunk kalácsot, csokis kuglófot vagy éppen el nem fogyott muffinokat is - bár utóbbival még nem találkoztam... :-)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.