Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál libazsír
40 dkg lilakáposzta
15 dkg cékla
1,5 dl fehérbor
1 liter víz
fél (tyúk) házias levesalap
1 dl tejszín
1 evőkanál ecet
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál barnacukor
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál só
a tálaláshoz:
15 dkg sült kolbász
4 szelet pirítós
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés libazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Miután a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott lilakáposztát és a céklát, megsózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral és a vízzel, valamint hozzáadjuk az ecetet és a (tyúk) házias levesalapot, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A megpárolt káposztából kiveszünk egy keveset a tálaláshoz, majd a többit botmixerrel pürésítjük. Végezetül hozzáadjuk a tejszínt is, amellyel elkeverjük. Párolt káposztával, sült kolbásszal és pirítóssal tálaljuk.
Extra tippünk
A káposztának a szép színe főzés vagy párolás hatására mindig megfakul, de nem kell megijedni, mert az ecet nemcsak pikánssá teszi az ételt, de élénk színét is visszaadja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.