Az ősz kedves üzenete levendulakedvelőknek. Zamatos, ragacsos füge, friss dió és illatos levendula a másodvirágzásból. Meleg harmónia, őszi estére való. Egy pohár olaszrizlinggel a legtökéletesebb választás.
Hozzávalók:
8 db érett füge,
20 dkg dió,
4 evőkanál méz,
8 szál friss levendula,
5 dkg vaj
Elkészítése: A sütőt felforrósítjuk. A megmosott és megtörölgetett fügéket keresztirányban behasítjuk, majd egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba vagy kis tepsibe állítjuk. A durvára darált vagy késsel összevágott diót a mézzel és a lemorzsolt levendulavirággal összekeverjük, a fügék közepét megtöltjük a mézes-levendulás dióval. Minden füge tetejére egy-egy pici darabka vajat helyezünk, majd a forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tesszük 5-6 percre. Ezalatt a gyümölcs átforrósodik, a méz, a vaj és a levendula csodás aromával gazdagítja az édes gyümölcsöt. Forrón kínáljuk.
Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben. Ha kedvelitek a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez juttok! Halmos Monika blogját pedig ITT találjátok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.