Virágkonyha Halmos Monikával: Teli van a tökünk virággal!
![](https://cdn.life.hu/2023/12/K6VxKm1j-Jkxi7WHBG7br4piZ-A9nf4YZevcsMOo2n8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY5ZGY5ZTQ5MDdmNzRiM2RiMjA2NjA1NmFjZjU2ZmJi.jpg)
A tökfélék hatalmas családjához különféle alakú terméssel büszkélkedő növények tartoznak – gondoljunk a spárgatökre, a kecses cukkinire, a formás patisszonra. A nagyméretű, trombitaformájú virágok fajtától függően sárgák vagy vajszínűek, amelyeket megtöltve kellemes ízű ínyencségként tálalhatunk fel. De süthetjük tempuratésztában is, ahogyan a japánok, vagy készíthetünk belőle mexikói módra krémlevest is.
Itáliában és Görögországban igen kedveltek a tökfélék megtöltött virágai, amelyek párolva, sülve vagy bundázva végzik be dolgukat a tányéron.
A tökfélék virágaihoz leginkább csak saját kertünkből juthatunk, bár olykor 8-10 cm-es, haragoszöld cukkiniket árulnak a piacon, amelyek hatalmas virágot cipelnek magukon. A virágokat kedvelik a hernyók is: vizsgáljuk hát át a virágokat gondosan!
Íme, egy jó kis nyári recept, zöldségevők és laktózérzékenyek is bátran barátkozhatnak vele!
Hozzávalók:
10 dkg búza,
1 kiskanál ételízesítő por,
só,
1 kisebb vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
csipetnyi kurkuma,
1 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
12 tökvirág,
5 dkg vaj
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.