Hozzávalók:
Krém:
Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!
Elkészítés:
A répát hámozzuk meg, és reszeljük le. Keverjük össze a lisztet a darált dióval, és adjuk hozzá a sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat, és verjük a fehérjét kemény habbá. Adjuk a cukrot a sárgájához, és gépi habverővel habosítsuk fel. Fűszerezzük a fahéjjal, a gyömbérrel, adjuk hozzá a puha vajat, és alaposan dolgozzuk össze. Innen már kanállal dolgozzunk: keverjük hozzá a reszelt répát. Dolgozzuk hozzá nagy mozdulatokkal a felvert fehérjét, és keverjük hozzá három részletben a diós-sütőporos lisztkeveréket. Rakjuk a tésztaalapot kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába, reszeljük a tetejére a citrom héját. és 180 Celsius-fokos sütőben 40 percig süssük.
Krém:
Reszeljük a mascarpone sajthoz a narancs héját, és facsarjuk bele a levét. Kaparjuk ki egy vaníliarúd belsejét, és a porcukorral együtt adjuk a mascarpone sajthoz. Alaposan keverjük össze, és hűtsük le.
Mikor a tortánk megsült, rácson hűtsük ki, kenjük meg vastagon a narancsos mascarponekrémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.